Само в 7DniFutbol.bg

Вижте кой плати за звездите в юбилея на Камата

7 Dni Futbol16.05.2016100

Крупният арменски бизнесмен Артур Согомонян е главният “виновник” за провеждането на грандиозния бенефис на най-успелия български футболист Христо Стоичков. Това разкри пред “24 часа” Мирчо Димитров, българският футболен агент с най-силни позиции в Русия и страните от бившия СССР. През 2011 г. с негово посредничество Камата стана съветник на президента на “Ростов”.

На 20 май в мач под наслов “50 г. номер 8” на Националния стадион “Васил Левски” ще се съберат имена, които завинаги ще останат в историята на футбола, за за уважат юбилея на Камата. Голяма част от разходите по организацията, като хотели и чартъри, е поета именно от Согомонян.

“Миналата година Стоичков игра в бенефиса на големия арменски футболист Хорен Оганесян. Той пак бе проведен с помощта на Артур Согоменян, с когото се познаваме от години. За този мач също се събраха много звезди, но той бе силно впечатлен от излъчването на Стоичков и уважението, което показваха към него всички поканени. Ицо спечели симпатиите му и затова сега Артур Согоменян прояви желание да участва в провеждането на бенефиса му. Благодарение на него в България ще се случи нещо може би уникално и за световния футбол. В София ще пристигнат звезди от различни поколения, спечелили всички възможни трофеи. Това става с помощта на един арменец, а не на българи. Поредното потвърждение, че Стоичков е уважаван изключително много по света и не достатъчно у нас”, разясни ситуацията Димитров.

Заради липсата на интерес у нас Стоичков дори е обмислял вариант да проведе празника за юбилея си в Барселона.

Също така стана ясно, че всички приходи от продажбата на билети за бенефиса ще отидат благотворително за деца в нужда.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *