Само в 7DniFutbol.bg

Люпко дошъл в Левски заради тенисист, иска веднага да бяга

7 Dni Futbol16.05.201670

Бившият собственик на Левски Тодор Батков призна, че Люпко Петрович се хванал за главата и поискал да избяга преди първия си престой на “Герена” в края на 90-те години. Батков споделя още, че поканил Петрович по препоръка на съпруга на Лепа Брена – легендарния тенисист Слободан Живоинович.

“Аз го посрещнах и заведох право при отбора в Пампорово. Отидохме там и Люпко се уплаши от първите си впечатления. Първо – отборът започна да се събира в 10, а 30 минути по-късно беше тренировката. Второ, нямаше нито един футболист с еднаква екипировка. Всички бяха шарени. И трето, тогава в Левски бяха 37 или 38 играчи. Люпко се хвана за главата и ми каза: “Може ли да си ходя?”. С Владимир Грашнов, лека му пръст, го убедихме да остане. Владо купи екипи от Италия, а през това време освободихме 6 футболисти и Люпко стана треньор на Левски”, разказва Батков. Той е оптимист за завръщането на европейския шампион с Цървена звезда на “Герена”.

“Сега всичко е различно. Люпко идва в по-подреден клуб с добри футболисти. Много се зарадвах, като чух за завръщането му. Все пак станахме шампиони под негово ръководство. Определено съм оптимист”, казва адвокатът, който вижда край на доминацията на Лудогорец.

“Не са чак толкова добри. Те направиха прогрес с богато финансиране и добри играчи. Голям плюс е, че не са под светлината на прожекторите. Няма го постоянното напрежение, зловредни и обективни коментари. Още през новия сезон битката ще е по-сериозна”, завършва Батков, който приветства идеята за увеличаване на “А” група.

“Труд”

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *