Само в 7DniFutbol.bg

Шеф в БФС разкри какъв ще е форматът на Висшата лига

7 Dni Futbol15.05.201650

Един от най-важните хора в БФС – Атанас Фурнаджиев разкри подробности около новия проект „Висша лига“, който има за цел да възроди родния футбол.

„Форматът Висша лига е реален и ние работим върху това. Още през януари наехме един от най-добрите специалисти по футболно съдийство – Марк Бата, който работи отлично и виждате, че при него резултатите са на лице. През последните месеци се бележи сериозен възход. Изходната точка беше ниска, но е въпросът да вървим по правилния път“, заяви той пред БНТ.

„Наели сме една от водещите фирми, която прави разработка за новия формат. Най-вероятно отборите ще бъдат разделени на две групи след първия полусезон. Нека минат дискусиите и всеки да си каже мнението. Разбира се, че ще има изисквания за участие. Първото от тях е банкова гаранция, продължаваме с наличието на лицензиран стадион, с осветление и седалки“.

Вицепрезидентът на БФС допълни, че най-вероятно изискването за участие на играч под 21 години ще отпадне.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *


За нас

7DniFutbol.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniVoleibol.bg, 7DniSki.bg, 7DniCSKA.bg, 7DniBansko.bg , 7DniSofia.bg, 7DniPlovdiv.bg, 7DniVarna.bg и 7DniBurgas.bg.


КОНТАКТИ