Само в 7DniFutbol.bg

Милко Георгиев скочи срещу синдика: Знае ли колко е инвестирал Ганчев? Как е тръгнала да лицензира ЦСКА точно тя?

7 Dni Futbol15.05.201640

Един от директорите в дружеството ФК ЦСКА Милко Георгиев коментира пред “Те­ма спорт” изказването на синдика Дора Милева. “За нас е непонятно и пара­доксално как може тя да гово­ри за инвестиции в ПФК ЦСКА от страна на букмейкърска компания. Навсякъде по света те не инвестират, а спонсо­рират футболни клубове. А тук тя говори за инвестиции, което сериозно ни притесня­ва”, каза Георгиев.

“Също така бих искал да я попитам дали прави разлика между инвестиция и спонсор­ство? Дали си дава сметка колко точно пари е инвести­рал Гриша Ганчев до момента в ЦСКА? Дори, ако щете, само за терените на “Армията” и Панчарево, с което далеч не се изчерпват вложените сред­ства. Аз да питам – къде и в какво по-точно “Еврофутбол” е инвестирал в ЦСКА? И още -синдикът наясно ли е, че игра­чите трябва да са картоте­кирани и да имат професио­нални договори към футболен клуб, когато се получава ли­ценз? Тя има ли такива дого­вори, по какъв начин смята да ги издържа и знае ли за забра­ната за картотекиране на иг­рачи? И въобще – как по-точ­но смята да лицензира ЦСКА”, добави Георгиев.

“Вместо да е глашатай на някого, не е лошо да се обърне за съвет към Гриша Ганчев, който има повече от 20 годи­ни опит във футбола, за да разбере как е структуриран този бизнес. Госпожа Милева според мен се е почувствала малко по-значима, отколкото е необходимо. Нейната роля не е да бъде проводник на оп­ределени интереси, а един­ствено да защитава интере­са на кредиторите. Което, не се съмняваме, тя много добре знае. Би било хубаво госпожа Милева да не се опитва да ма­нипулира обществените наг­ласи, а единствено и само да спазва законите. Което този път смятаме, че е нарушила и затова сме подали възраже­ние до Софийския градски съд. А пък вече е в правомощията на съда да реши дали е така или не”, коментира Георгиев.

“Смятаме за некоректно това, че на 12 май тя иска среща с мен в 16:00 часа, за да коментираме евентуален до­говор за спонсорство между “Еврофутбол” и ЦСКА, след ка­то два часа по-рано парите вече са били преведени по сметка на ФК ЦСКА! След ка­то са били преведени, защо тогава иска от нас среща, за да ни пита дали да подпишем този договор? Не беше ли редно първо да се говори с нас, а после да се взимат парите? Ние смятаме, че виж­даме преднамерени действия и умисъл във вреда на футбол­ния клуб”, добави още Милко Георгиев.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *