Само в 7DniFutbol.bg

Чандъров: Искам Ботев да задмине Левски и ЦСКА

7 Dni Futbol14.05.201660

Новите собственици на Ботев Пд Румен Чандъров и Георги Самуилов дадоха обширно интервю пред Диема СПОРТ за амбициите си начело на клуба и какво им струва всичко това.

Господа Чандъров и Самуилов, първо поздравления, че поехте контрола върху Ботев. С какви емоции влизате във вашия нов бизнес?

– Румен Чандъров: Както се справяме с бизнеса, мисля че и тук ще се справим. От проекта “Ботев” би могло да излезе нещо хубаво. Това е предизвикателство.

– Георги Самуилов: Аз влизам със същите амбиции. Проектът “Ботев” е много сериозен и изисква голямо внимание. Отне ни доста време да вземем това решение, лутайки се в някаква посока. Надявам се всичко това да го оправдаем с успех. Времето ще покаже. Надявам се най-скоро да стартираме строителството на стадиона и в срок до 2 години и половина да го завършим. Също така няма да оставим клуба. Ще положим сериозни усилия за развитието ни, за да може Ботев да е на едно от челните места в елита.

Кое ви спечели в проекта “Ботев”?

– Р.Ч.: Както знаете, имам един клуб в София, академия (б.р. – ДИТ СПОРТ), не съм от вчера във футбола. Може би лятото ме запали господин Палийски. Аз съм си южняк по принцип и знам за какво става въпрос. Ботев е като Левски и ЦСКА. Даже искам да е още по-голям. Запали ме идеята, че ако имаме един хубав стадион, би се получил страхотен проект. Искаме да го направим като бизнес, не искаме да сме някакви меценати – само да даваме. Това може да стане с фенска маса като тази на Ботев и, естествено, да имат и дом, където да ги приютим.

Това е първият ви досег с футбола, г-н Самуилов. Не се ли уплашихте и нямаше ли хора, които да ви кажат “по-добре недейте, защото блатото е голямо”?

– Г.С.: Има ги и тези моменти. Много важна е любовта към клуба, на който човек е фен, а аз съм фен на Ботев. От малък съм закърмен с тази идея, ходил съм по мачове.

Да очакваме ли промени в начина на управление и конкретно в спортно-техническото ръководство?

– Р.Ч.: На този етап не бих казал, че ще има нещо кардинално. Реално това е било извършено в периода, в който помагахме на клуба. Може би ще има някои нови имена, но хората, които са тук, са окей.

– Г.С.: Знаете, че Ботев извървя тежък период на турболенция – в предишния сезон и сега. Няма да има неочаквани промени, всичко ще го направим плавно и постепенно без някакви сътресения, умерено и разумно, така че Ботев да върви напред.

Колко активни ще бъдете в това, освен да поддържате Ботев, но и да сте част от преструктурирането на първенството, което става в момента? Имате ли разговори с БФС и как ще се адаптирате в хаотичния български футбол?

– Р.Ч.: Разбира се, че имаме, не може да стоим безучастни отстрани. Има много неясноти още, за да кажем каквото и да е. Надяваме се да се получи някакъв рестарт, който да е добър за българския футбол. В края на краищата трябва да направим добър продукт, за да бъде гледа-ем. Нещата са все още много разнопосочни.

– Г.С.: При всички положения трябва да дадем добър пример с управлението на Ботев. Имаме достатъчно опит с колегата в менажи-рането на бизнеса и футболът не е по-различен от него. Надявам се да има хубава атмосфера. С БфС имаме добра комуникация, познаваме се, всичко е въпрос на време и диалог.

Ботев и Локо са марки в българския футбол и са като скачени съдове. Следите ли процесите при съперника?

– Р.Ч: Всички имаме интерес българските клубове да са стабилни, футболът се нуждае от силни отбори, а зад всеки от тях стои силен човек или двама-трима. Аз лично не познавам Кру-шарски. Имам предвид на здравей-здрасти. Изглежда ми приятен човек.

– Г.С.: Човекът (б.р. – визира Крушарски) е внимателен, запознахме се скоро на дербито на нашия стадион. Имаме добри впечатления от него, но ние наблягаме на нашия клуб и интереси, защитаваме Ботев и работим за него.

Има два основни модела на управление. Единият е видим като Лудогорец, който има различен бюджет, а другият е с малко повече търпение и разумни инвестиции. Кой от двата е вашият?

– Р.Ч.: Вторият вариант е нашият – търпение, млади играчи, български момчета. Все пак имам академия и знам за какво става въпрос. Трябва да получават шанс. Школата в София ще дава кадри за Ботев.

– Г.С.: Амбицията ни е да наблегнем на школата, да я развием и да дава добър продукт за в бъдеще. Това е един от приоритетите ни.

Какво бихте искали да кажете една година по-късно?

– Р.Ч.: Ще направим всичко възможно да се върнем в стария-нов дом. Не знам колко е реалистично, но със сигурност ще сме близо.

– Г.С.: Строителството на стадиона е приоритет, видимо да напредваме с изграждането му. Това е сложно предизвикателство, което изисква много време и нерви. Трябва да го знаят и феновете. Това е моята мечта – да построим стадиона.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *


За нас

7DniFutbol.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniVoleibol.bg, 7DniSki.bg, 7DniCSKA.bg, 7DniBansko.bg , 7DniSofia.bg, 7DniPlovdiv.bg, 7DniVarna.bg и 7DniBurgas.bg.

КОНТАКТИ