Само в 7DniFutbol.bg

Христо Янев: Готови сме да влезем в историята!

7 Dni Futbol14.05.201620

Треньорът на ЦСКА Христо Янев бе гост в предаването “Свободна зона” no TV+, в което коментира редица теми, свързани с армейците, предстоящия финал за купата и приноса на Гриша Ганчев от лятото насам.

“Малцина от нас вярвахме в успеха на този отбор, но с много труд и постоянство вървим напред. Нашата мотивация е много проста – ние работим в най-великия български клуб. Доказваме, че в ЦСКА се гради и се опитваме да покажем различно лице”, каза Янев.

“ЦСКА е и ще бъде основен фактор в родния футбол, нищо че сега сме в трета дивизия. През последните години не е имало ясен план и политика. Но сега ние можем да влезем в историята и да запишем имената си със златни букви. Може би сме готови да го направим”, добави Янев, цитиран от вестник “Тема СПОРТ”.

“Без ЦСКА най-висшата ни лига не е същата, това е ясно. В клуба има човек, който стои зад него и дава най-доброто от себе си, за да върне нивото, познато отпреди години. Гриша Ганчев живее с ЦСКА, интересува се от проблемите. И прави всичко, за да може клубът да съществува и благодарение на неговата подкрепа сме толкова напред. Уверявам хората, че Ганчев стои твърдо зад ЦСКА. Той иска да направи така, че ЦСКА отново да е в най-висшата лига и в евротурнирите”, добави Янев.

“Събрали сме хора, които знаят какво значи ЦСКА. Давам за пример капитана Борис Галчев, който е готов да умре за отбора. Играчите оставят душата и сърцата си на терена”, коментира още Янев.

“Задачата пред мен бе да спечелим първото място в групата, което вече го направихме на практика. Идеята е да показваме красив футбол и да използваме все повече млади играчи. Оттук Гриша Ганчев ще прецени дали да продължим нашата съвместна работа. Нещата, които се случват до момента, пораждат желание в мен да работя и занапред с този отбор. Имам комфорта да действам спокойно, Ганчев по никакъв начин не се бърка, дава ни пълна свобода в спортно-техническия процес”, каза той.

“Ако играем в А група, ще са ни необходими още няколко попълнения, които да вдигнат класата. Но имаме футболисти, готови за най-високото ниво. В мачовете за купата всеки професионален отбор беше, меко казано, затруднен срещу нас, което бе най-показателното”, заяви още Христо Янев.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *


За нас

7DniFutbol.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniVoleibol.bg, 7DniSki.bg, 7DniCSKA.bg, 7DniBansko.bg , 7DniSofia.bg, 7DniPlovdiv.bg, 7DniVarna.bg и 7DniBurgas.bg.

КОНТАКТИ