Само в 7DniFutbol.bg

Левски преговаря с наказан треньор от сензационен шампион

7 Dni Futbol14.05.201660

Люпко Петрович вече е в България в очакване на това да подпише договор с Левски, но според Sportal.bg сръбският майстор е втори избор за “сините”. Топ вариантът е 44-годишният Мариус Сумудика, който изведе Астра Гюргево до сензационна шампионска титла този сезон за сметка на гранда Стяуа. Той няма против да премине Дунава и да започне работа на “Герена”, а бърза проверка на 7DniFutbol.bg показа, че във финансово отношение двата клуба не се различават особено много. По думите на самия специалист от преди броени дни перо заплати в Астра е 150 хиляди евро на месец. На “Герена” сумата е около 200 бона. Дори бюджета на двата клуба е сходен. За изминалия сезон в Гюргево са разполагали с около 3 милиона евро, а в Левски обявиха работа в рамките на малко над 5 милиона лева.

Интересното около Сумудика е, че той в момента е наказан от румънската футболна федерация. Причината е, че е залагал на мачове от местното първенство. Според Sportal наказанието му е 6-месечно и важи за всички състезания, но при проверка се оказва, че специалистът няма право само да води отбора си в местната Лига 1. От УЕФА няма данни за международно наказание на Сумудика. Това в Румъния пък изтича след първия кръг на новия шампионат.

Левски вече е влязъл в преговори с Мариус Сумудика и от развитието им в следващите часове зависи той ли ще бъде представен като нов треньор на Левски или Люпко Петрович. С Астра Гюргево румънецът има шанс да участва в квалификациите за Шампионската лига, но сам споделя, че реалната цел пред отбора му трябва да е пробив в Лига Европа, турнирът, за който “сините” са сигурен участник.

Сумудика има договор с Астра до лятото на 2017 година.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *