Само в 7DniFutbol.bg

Колосален разход: Петата титла струва 20 милиона на Домусчиев

7 Dni Futbol13.05.201631

Общата сума, която от Лудогорец похарчиха през сезона, е колосална за българските стандарти. Освен 6-те милиона евро за селекция от клуба се изръсиха и за месечните възнаграждения на играчите. Фонд работна заплата в Разград за една година е в рамките на 4 млн. евро, което е невиждано за България. Общо сумата, отделена от Домусчиев, е около 20 млн. лв., а това вече е огромна цифра.

По-сериозният въпрос в момента е дали показаното от Лудогорец е реципрочно на отделените средства от ръководството. Реално отборът нямаше никаква конкуренция от декември насам. Литекс, който беше изваден от “А” група, се държеше с много усилия и буквално на мускули в битката за титлата. Същото беше и с Левски, който цяла есен игра без централен нападател, с куп юноши и за капак беше първи. Лудогорец надделя над тях единствено с индивидуалната си класа и огромното качество, което имат отделните футболисти – Марселиньо, Кешеру, Кафу и най-вече Вандерсон решиха много мачове благодарение на собствени избухвания и това обърна битката за титлата. Лудогорец настъпи в най-важните моменти, беше безгрешен вкъщи и благодарение на това сега триумфира с пета поредна титла. Отборът обаче по никакъв начин не показа постоянство и според много специалисти е далеч от това убийствено ниво, което демонстрираше години наред.

“7 дни спорт”

коментар

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *


За нас

7DniFutbol.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniVoleibol.bg, 7DniSki.bg, 7DniCSKA.bg, 7DniBansko.bg , 7DniSofia.bg, 7DniPlovdiv.bg, 7DniVarna.bg и 7DniBurgas.bg.

КОНТАКТИ