Само в 7DniFutbol.bg

Десетият в “Б” група изпълни мечтата на Левски – открива трибуна с козирка

7 Dni Futbol12.05.201671

10-тият в “Б” група може да се похвали с това, с което вторият в “А” група Левски не може – нова трибуна с козирка! За придобивката се похвалиха сами от старозагорския клуб, а откриването на новия сектор ще бъде в събота.

Ето най-важното от съобщението на Верея:

“Сдружение с нестопанска цел „ФК Верея“ изпълни инвестиционната програма, предвидена в договора с Община Стара Загора за модернизация на общински стадион в квартал „Кольо Ганчев, с цел устойчиво развитие на спортната активност в града. Частната инвестиция е на стойност 5 млн. лева. Стадионът е пример на добра практика и взаимодействие между публичния и частния сектор при изпълнение на политиките и мерките за развитие на спорта /спортната инфраструктура/.

На 14 май, събота, ще отвори врати официалната трибуна на стадион „Верея“. Проектът се реализира по програма JESSICA – европейска инициатива за устойчиво градско развитие. Нисколихвеният кредит на стойност 870 000 евро е осигурен от Сосиете женерал Експресбанк и Регионалния фонд за градско развитие. Срокът на погасяване е 10 години. Новата трибуна по проект на „Инжпроект“ е изградена от „Пи Ес Ай“ АД Стара Загора. Триетажното съоръжение отговаря на всички съвременни изисквания и покрива критериите на УЕФА***: покрити с козирка седалки за зрителите; модерни съблекални, съдийска стая и стая за ВИП зрители, помещения за масаж и физическа подготовка, лекарски кабинет, зала за пресконференции и коментаторски кабини, сервизни помещения, паркинг. За хората в неравностойно положение е изграден панорамен асансьор.

След направените инвестиции изграденото основно футболно игрище отговаря на стандартите за провеждане на национални и международни футболни дербита, лицензирано е от комисия и е включено в регистъра на БФС като възможност за провеждане на спортни прояви. Теренът отговаря на изискванията за провеждане на международни и национални футболни дербита и предавания по телевизиите.”

коментар

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *


За нас

7DniFutbol.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniVoleibol.bg, 7DniSki.bg, 7DniCSKA.bg, 7DniBansko.bg , 7DniSofia.bg, 7DniPlovdiv.bg, 7DniVarna.bg и 7DniBurgas.bg.

КОНТАКТИ