Само в 7DniFutbol.bg

В Русия тръбят: Благо Джизъса спира с футбола

7 Dni Futbol12.05.201670

Бившият ни национал Благой Георгиев обмисля да прекрати футболната си кариера след края на договора си с руския Рубин Казан, съобщава “Известия”. 34-годишният полузащитник има контракт с клуба от столицата на Татарстан до септември, след което възнамерява да окачи обувките на пирона.

Неназован източник, близък до българина, съобщи, че Георгиев е имал няколко варианта да продължи да играе, но въобще не ги е разгледал.

“След като ръководството на Рубин каза на Георгиев, че няма да разчита повече на него, българинът получи няколко много добри оферти. Имаше варианти както от Русия, така и от чужбина. Но Благо реши да остане в казанския клуб до края на договора си. В Рубин той получава много добра заплата. Имаше и варианти за отдаване под наем, при които щеше да продължи да получава същото възнаграждение, както в казанския отбор, но Благо отказа. Договорът му изтича пред септември, но той не си търси нов отбор. По всяка вероятност след края на контракта му с Рубин той ще окачи обувките на пирона. В момента Благо почти не поддържа физическа форма. Освен това, съпругата му е бременна и сега го интересуват основно семейните въпроси”, коментира ситуацията източникът на “Известия”.

Агентът на футболиста Анзор Гаргаев пък каза, че търси нов отбор на Георгиев. “В настоящия момент той има действащ договор с Рубин, който възнамерява да изпълни до края. Аз пък продължавам да му търся нов отбор. Приоритетите остават Емирствата, Китай и Русия. На този етап няма постигната договореност. Не знам как ще се развият нещата след края на договора на Благо в Рубин през септември”, каза Гаргаев.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *