Само в 7DniFutbol.bg

След отговора на Ботев: Пълна каша около Анисе

7 Dni Futbol28.01.201530

Ботев (Пловдив) отговори на нападките на ЦСКА по договорите за Абел Анисе. След днешната декларация на “канарчетата” кашата вече е пълна. Оказва се, че наистина по договорите има и трета страна, което прави казуса много объркан. Ето и отговора:

 

По повод появилите се медийни спекулации и публична претенция от страна на „ПФК ЦСКА“ АД по случая „Анисе“, отново заявяваме позицията на „ПФК БОТЕВ” АД , а именно:

В Договора за покупко-продажба на трансферните и състезателните права на футболиста Анисе Андрианантенаина от 26.06.2013 между „ПФК ЦСКА“ и „ПФК БОТЕВ“ АД, съществува клауза в полза на „трето лице” за изплащане на 50% от последващ трансфер на футболиста, но това „трето лице” категорично не е „ЦСКА ИНВЕСМЪНТ” ЕООД. Спрямо въпросната клауза и в частност спрямо възникването на вземане в полза на „третото ползващо се лице”, „ПФК Ботев” АД има сериозни правни възражения, които изключват неговата основателност. Същевременно въпросният Договор съдържа текстове и формулировки, свързани с клаузата в полза на „третото лице”, които са взаимно изключващи се и противоречащи на регулациите на Правилникa за трансферите и договорите на футболистите на БФС и на ФИФА, както и на Закона за физическото възпитание и спорта.

Ето защо към настоящия момент „ПФК БОТЕВ“ АД не дължи плащане на „ПФК ЦСКА“ АД или на „ЦСКА ИНВЕСТМЪНТ“ ЕООД.

Следва да се знае и че съществува спор между „третото ползващо се лице” по Договора от 26.06.2013 г., „ПФК ЛУДОГОРЕЦ 1945” ЕАД, и „ПФК БОТЕВ” АД относно дължимостта на уговореното в полза на „третото лице“ вземане от страна на „ПФК БОТЕВ” АД, като същият спор е изцяло правен и на този етап в интерес на нашия клуб е да запази своите правни доводи и аргументи за излагането им пред съответните правораздавателни органи. В официална кореспонденция /която се води от м. юли 2014 г. до момента/ сме запознали всички заинтересовани страни с позицията на клуба по повод на недоразуменията, произтичащи от Договора с „ПФК ЦСКА“ АД , и твърдото ни убеждение, че компетентните органи трябва да се произнесат по спора. В допълнение на 6 ноември 2014 г. специално е запозната Лицензионната комисия на БФС. „ПФК БОТЕВ“ АД е представил официално становище, придружено с цялата налична документация и кореспонденция с всички претендиращи страни. Към този момент не е получено становище или решение на комисията.

„ПФК БОТЕВ“ АД от своя страна ще положи всички усилия за справедливо и законно решение на възникналия спор, защитавайки своите права и интереси.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *


За нас

7DniFutbol.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniVoleibol.bg, 7DniSki.bg, 7DniCSKA.bg, 7DniBansko.bg , 7DniSofia.bg, 7DniPlovdiv.bg, 7DniVarna.bg и 7DniBurgas.bg.

КОНТАКТИ