Само в 7DniFutbol.bg

Литекс разпуска всички опитни без двама, залага само на юноши

7 Dni Futbol11.05.201660

Опитните футболисти на Литекс ще бъдат пуснати във ваканция на 16 май, а в последните два мача ще се разчита само на млади момчета и двама по-опитни състезатели.

Вчера Спортно-техническата комисия на БФС отхвърли молба на оранжевия клуб да бъдат изтеглени по-напред последните два мача на тима в Б група, където се състезава като Литекс-2. Литекс-2 гостува на Банско на 21-и май, а на 28-и май посреща Локомотив (Мездра).

Двете срещи няма как да повлияят на крайното класиране, тъй като Литекс-2 и Банско са в средата, а мездренци вече са изпаднали. Но БФС реши да спази Наредбата и да потвърди, че в последните два кръга всички мачове се играят по едно и също време и отхвърли молбата.

Така ръководството на Литекс ще пусне другата седмица във ваканция всички играчи от мъжкия отбор, а ще изиграе въпросните два мача с младите си таланти от втория отбор, от Елитната група до 19 години, които ще бъдат подкрепени от Васил Шопов и Красимир Станоев.

Датата за началото на лятната подготовка ще бъде съобщена на футболистите допълнително. В Ловеч обаче чакат решение на КАС, което да реши дали тимът ще бъде върнат в А група. Съществува вариант обаче Литекс отново да бъде в А група след стартирането на проекта за промени в българския футбол.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *


За нас

7DniFutbol.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniVoleibol.bg, 7DniSki.bg, 7DniCSKA.bg, 7DniBansko.bg , 7DniSofia.bg, 7DniPlovdiv.bg, 7DniVarna.bg и 7DniBurgas.bg.

КОНТАКТИ