Само в 7DniFutbol.bg

Оправданията на Костов за седмият пореден провал

7 Dni Futbol11.05.201620

Наставникът на Ботев Николай Костов разкри какви са според него причините за поражението от Берое с 0:1. “Канарчетата” нямат за какво да играят,след като това е седмият им пореден мач без победа в първенството. Според Костов основна роля е изиграло физическото отпадане на нападателите Тодор Неделев и Божидар Васев, а при единствения си гол заралии са използвали неточност в защита.

“За поражението намирам причина в това, че Тошко Неделев и Божидар Васев отслабнаха след почивката. Това са нашите футболисти, с това разполагаме, такива са ни възможностите. Чисто физически отпада Тошко Неделев, почти всеки мач е така. На тази програма няма как да отговори със свежа игра. Това се очакваше от нас.”

“В мачовете до края на първенството си вадим поуки, не искам да правим някакви пародии от това, което се случва, знаем състоянието си. Всички разговори с ръководството са свързани с нашето бъдеще”, сподели Костов и продължи с анализа си.

“Ние, докато нападателите ни бяха свежи, бяхме добре, контролирахме играта. Но това беше преди почивката и затова се забравя. Но не оправдавам никого – нито себе си, нито отбора. Това обаче са нашите възможности.”

“При статичните положения имаме проблеми почти всеки мач, защото играчите ни не са ръстови. Но сега нямаше толкова проблеми. При гола на Берое Терзиев беше напуснал терена и това беше използвано от противника, в неговата зона отиде топката и ни вкараха лесен гол.”

“Момчетата ни в този момент знаеха много добре, че сме с човек по-малко. Някой от халфовете трябваше да заеме позицията на Терзиев, но не се получи и ни вкараха гол”, сподели още Костов, като впоследствие обяви какво иска от играчите си до края на сезона.

“Искам до края на сезона всички футболисти да се раздават. Нямам претенции към тях като желание и мотивация. Сега нямаме цели и е много трудно да ги мотивираме. Наистина е много трудно да се работи сега, но това трябва да го преодолеем”, заяви Костов.

Той сподели още и какво се очаква в клуба след обявяването на официалната новина за смяната на собствеността.

“Няма смисъл да коментирам договорите. Днес се обявиха собствениците, това до голяма степен ще успокои футболистите и феновете. Всяка смяна води до мечти за добри прояви в бъдеще и се надяваме при нас всичко да се оправи и да стегнем добър отбор за следващия сезон. И аз ще работя по-спокойно занапред, за всички важи това”, завърши Костов.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *


За нас

7DniFutbol.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniVoleibol.bg, 7DniSki.bg, 7DniCSKA.bg, 7DniBansko.bg , 7DniSofia.bg, 7DniPlovdiv.bg, 7DniVarna.bg и 7DniBurgas.bg.

КОНТАКТИ