Само в 7DniFutbol.bg

На най-многолюдната страна в света са ѝ малко българите

7 Dni Futbol11.05.201640

Китайската футболна лига иска да засили сътрудничеството си с България и да привлече повече български треньори и футболисти. Това стана ясно при посещението на министъра на младежта и спорта Красен Кралев на мача за Купата на Китайската народна република между Пекин Рен и Шъдзяджуан в Пекин. Треньор на Шъдзяджуан е българинът Ясен Петров, който работи в страната вече 2 години и половина.

“Ясен Петров е отличен треньор, с когото работихме добре, когато бях президент на Черно море. В Китай той има много успехи и неговата работа е предпоставка за засилване на сътрудничеството между Китайската футболна лига и страната ни. Много добри впечатления в неговия отбор са оставили и Георги Илиев, и Емил Гъргоров”, коментира министър Кралев.

Според него, въпреки че китайското футболно първенство не е на много високо ниво, то е с най-големия оборот в света и има интерес към привличане на футболисти и треньори, които да вдигнат нивото.

Красен Кралев се срещна с президента на Шъдзяджуан и с президента на Китайската футболна суперлига Ма Чуан Чанг. Ма Чуан Чанг изрази задоволството си от работата на Ясен Петров и желанието на Суперлигата да привлече още футболни треньори. Междувременно министърът проведе среща и с друг български треньор – Александър Станков, който е в Китай за подписване на договор.

Министър Кралев е на официално посещение в Китай, където подписа споразумение за сътрудничество в областта на спорта с китайскиия си колега Лиу Пън. По-рано през деня той посети Пекинския спортен университет, където договори с ректора проф. Чи Чиан сътрудничество с Национална спортна академия “Васил Левски”. Българската делегация проведе среща и с мениджмънта на Националния стадион “Птиче гнездо”.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *


За нас

7DniFutbol.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniVoleibol.bg, 7DniSki.bg, 7DniCSKA.bg, 7DniBansko.bg , 7DniSofia.bg, 7DniPlovdiv.bg, 7DniVarna.bg и 7DniBurgas.bg.

КОНТАКТИ