Само в 7DniFutbol.bg

През сълзи на радост Палийски предаде Ботев в ръцете на новите босове

7 Dni Futbol11.05.2016140

През сълзи и с гръмки оптимистични слова бяха представени новите собственици на Ботев (Пловдив) – Румен Чандъров и Георги Самуилов, които официално притежават 60 процента от акциите на клуба, но иначе от около осем месеца участват във финансирането на отбора. Ангел Палийски се разчувства пред журналистите, докато благодареше на всички фирми и хора, които не са изоставили Ботев и са се притекли на помощ на клуба в критичен момент.

По важния въпрос за стадиона на Ботев Румен Чандъров каза, че в момента се разглежда доклада за състоянието на строежа, но е още рано да се дават прогнози за дати. И Чандъров, и Самуилов, бяха категорични, че Ботев ще има стадион и че те се заемат сериозно с този проект.

“Видяхме задължения в сериозни размери, нямахме приходи, нямахме и футболисти, които да продадем за много пари. Задачата ни беше да запазим самообладание и да търсим варианти за усвояване на средства. Единственото условие, което аз имах, беше да не се взимат назаем пари, защото и до днес дължим такива пари. Почнах да търся рекламодатели, спонсори, без значение дали са малки и големи.

От 1 август до декември привлякохме 21 фирми с рекламни договори, а осем са големи фирми с големи договори. Паралелно с това търсехме желаещи да придобият акциите на Ботев и да станат собственици.

Радвам се, че двама от хората, които молехме, се отзоваха. Наложи се да наложим рестрикции от финансово естество на служителите ни. Благодаря на всички фирми, които ни помагаха с рекламните договори, защото наистина без тях трудно щяхме да оцелеем.

Клубът започна да диша и да се чувства по-добре финансово, но знаете, че трябваше да освобождаваме футболистите, знаете колко е сложно, а и трябваше да се борим за лиценз. Изплащахме компенсации на футболисти, на мениджъри, но се справихме и с това.

Всичко стана и благодарение на господата, които виждате до мен (Румен Чандъров и Георги Самуилов) – те финансират от осем месеца клуба и благодарение на тях 60% от задълженията ни са погасени. Имаме намерение да ги погасим до края на годината, а кредиторите ни също заслужават благодарности, защото разбраха тежката ни ситуация и продължиха да работят с нас, не ни изоставиха.

Имаше месеци, в които не знаехме дали Ботев ще продължи, но Румен Чандъров и Георги Самуилов винаги откликваха на нашите желания, свързани с финансирането. Те започнаха да се интересуват активно от процесите в Ботев, изпратиха ни техни счетоводители и адвокати, както правят едни уважаващи себе си бизнесмени.

Чандъров и Самуилов ще притежават 60 процента от клуба, а един процент остава са сдружението. Всички ботевисти се надяваме те да изведат Ботев до върха“, каза Палийски и се разплака, преди да раздаде артикули на новите собственици.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *