Само в 7DniFutbol.bg

Скандал! Сашо Димитров без лиценз да води Берое, ето кой ще е начело

7 Dni Futbol11.05.2016130

Александър Димитров, който беше обявен за новият треньор на Берое от лятото, няма необходимият лиценз Про, за да води тима в “А” група! Скандалното разкритие направи председателят на Треньорската асоциация Стефан Грозданов. Той допълни и, че помощникът на Димитров под Аязмото – Ивайло Йорданов, има необходимата тапия и ще бъде записан като старши, докато титулярът не изкара необходимия документ.

“Подобни неща не трябва да се допускат. Никой няма против Сашо Димитров, или някой друг, но тук става въпрос за принципи. През целия сезон алармирахме за случаи, в които треньори без про лиценз водят отборите, а това не бива да се допуска. Доколкото знам, в момента той кара курс за Про лиценз, но според правилата на ФИФА това няма никакво значение, защото трябва да има право да води отбор. Може да се прави изключение за няколко мача или кратък период, както е например случаят с Пламен Липенски. Доколкото знам, на него му е позволено да води Берое до края на сезона. Не би трябвало да издребняваме и да се хващаме за един или два мача повече.

Иначе от БФС трябва да обърнат сериозно внимание на този проблем. Едно от условията за лицензиране е да имаш треньор с про лиценз. Няма как един отбор да бъде лицензиран, ако няма треньор. Доколкото разбрах, в щаба на Сашо Димитров ще влезе Ивайло Йорданов, а той има про лиценз, така че предполагам, че поне в началото той ще се води старши треньор. Подобно нещо обаче не трябва да се допуска, помним преди години как в ЦСКА носител на лиценза беше Сашо Борисов, а треньор се водеше Милен Радуканов, който не беше изкарал курсовете”, коментира пред “7 дни спорт” Грозданов.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *