Само в 7DniFutbol.bg

Илиан Илиев не смята, че Локо (Пловдив) е готов за Европа

7 Dni Futbol10.05.201650

Старши треньорът на Локомотив Пловдив Илиан Илиев сподели след победата над Левски, че тимът му не е готов за участие в Европа, въпреки открилите се шансове за класиране. „Смърфовете“ направиха запомнящ се обрат на „Герена“, обърщайки резултата от 0:2 до 3:2 в тяхна полза.

“Истина е, че не влязохме добре в мача. Имахме периоди за 1-2 минути, в които получаваме два гола. Така беше и срещу Берое. Това не говори добре за израстването на отбора като характер. На полувремето футболистите ми успяха да разберат, че нищо не е загубено. Беше важно, да ги убедим и да вдигнат главите. На полувремето бяха ги навели доста“, коментира Илиев.

„Радвам се, че при 2:2 не се върнахме в глуха защита, а продължихме да търсим гол. Иначе щяхме да загубим този мач. От към игра има какво да се желае. Като стана 2:1 знаех, че можем да го направим. Второто полувреме се отпушихме и физически бяхме по свежи, което е нормално като си имал тежък мач преди два дни срещу Лудогорец“, каза още той.

„Нямам какво да доказвам на Левски и да се връщам назад. Тръгнах си преди три години, а тогава Левски беше най-близо до спечелването на нещо. Сега съм в Локомотив и даваме всичко за този клуб.

„Разбира се, че не съм бил толкова убеден колкото нашия президент. Имал съм разговори с него и съм го посъветвал да говори по-малко в медиите, защото това може да повлияе на имиджа на клуба. Като игра можем да покажем повече. Израстване като резултати има. Не сме готови за евротурнирите, дори и да стигнем до тях. За Европа трябва да имаш изграден стил. Нашата цел е именно такава, за да не допускаме такива сривове за по 1-2 минути“, допълни още специалистът.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *