Само в 7DniFutbol.bg

На “Герена” се отказват от Тигъра в клетка

7 Dni Futbol09.05.201660

Левски е на път да се откаже от най-скъпата си зимна покупка Бабатунде Адениджи. 20-годишният нигерийски нападател тотално разочарова и търпението на спортно-техническия щаб към него започва да се изчерпва. На “Герена” вече обмислят варианти за неговото бъдеще, включително той да бъде преотстъпен. Нигериецът въобще не може да се адаптира към културата в Европа, както и към игровия стил на “сините”.

Срещу последния в класирането Монтана Адениджи се появи отново като резерва в заключителните минути на срещата, но набързо профука две положения. При едното той бе изведен сам срещу вратаря, но не само не успя да вкара, ами се строполи в краката на допълнителния рефер зад аутлинията.

Бабатунте Адениджи пристигна в София в седмицата на старта на пролетния дял на първенството. Той дойде в Левски с визитката на голмайстор на нигерийския Съншайн Старс и местното първенство. За правата му бяха платени около 200 хил. евро. Адениджи обаче не успя да се пребори с Венцислав Христов на върха на атаката. Той пропусна първите два мача заради проблеми с картотеката, а след това неизменно бе на резервната скамейка. Той се появи на терена в седем двубоя, като в никой от тях не престоя на него повече от 20 минути, като има общо 81 минути на сметката си до момента.

“Тема спорт”

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *