Ботев приключва с още двама след края на сезона, Нелсън мрънка за пари

7 Dni Futbol08.05.201600

Престоят на Грегъри Нелсън в Ботев Пд изглежда приключил. „7 дни спорт“ научи, че треньорът Николай Костов няма намерение да разчита на холандското крило в мачове до края на шампионата. Той остана извън групата за днешното гостуване на Славия. До тази ситуация се стигна, след като Нелсън не прие да поднови договора си с клуба, изтичащ в края на сезона. Грегъри ще си тръгне като свободен агент през лятото.

Напоследък се забелязва и спад в мотивацията на самия играч. Според запознати от Ботев са излезли с предложение до играча, ако е съгласен, да се разделят преждевременно. На този етап раздялата не може да се финализира. Холандецът е склонен да си тръгне, но за целта иска да си получи всички възнаграждения до приключване на трудовоправните му отношения с клуба на 30 юни. По непотвърдена информация разминаването между двете страни е за изплащането на заплатата му за последния месец юни.

Освен Нелсън по информация от Ботев Пд планират раздяла и с Рахави Кифуети през лятото. Конгоанецът пристигна на „Коматево“ през есента и първоначално подписа до Нова година. По-късно контрактът бе удължен с година и половина, но през пролетта Рахави разочарова тотално. Най-късно след края на сезона ще бъдат стартирани преговори за преждевременна раздяла и с него. Засега от Ботев си тръгнаха Мариян Огнянов и Валентин Галев.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *