Само в 7DniFutbol.bg

Нафтата атакува Висшата лига със стадион за 50 милиона

7 Dni Futbol08.05.201620

Ръководството на новия бургаски клуб Нефтохимик е амбицирано да построи нов собствен стадион. Това ще стане, ако не бъдат уредени по нормален начин финансовите отношения със собствениците на комплекс “Лазур”. Най-модерният някога стадион у нас все още е във владение на Митко Събев и неговите хора.

Собственикът на Нефтохимик от две години се оглежда за подходящ терен, финансиране и проект. Сега заедно с общината, която става основен акционер в клуба, бизнесменът и новите партньори ще търсят начин да реализират намеренията си. Стадионът най-вероятно ще се намира в северната част на града. Общата инвестиция ще струва между 45-50 милиона лева. Една част от парите ще бъдат дадени от акционерите на клуба, а за останалите ще се търси европейско финансиране. По този начин Нефтохимик напълно ще си уреди проблемите със собствената база. Както вече стана ясно, малкият стадион в комплекс “Славейков”, който трябваше да бъде изграден с общински средства, ще е готов до края на 2017 година. Това обаче са само първоначални планове, като за съоръжението все още няма осигурени средства. Именно заради това Павел Бошнаков търси варианти да изгради стадион с европейско финансиране.

Нефтохимик подаде документи за участие във висша лига, ако такава бъде създадена. За целта общината и местният бизнес са гарантирали сериозен бюджет, който ще позволи на отбора да се бори за по-предно класиране.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *