Само в 7DniFutbol.bg

Ето я драмата на Ботев със скъпите звезди

7 Dni Futbol28.01.201570

Парадоксите с марка български футбол, изглежда, нямат край. Подобна е ситуацията с двамата легионери на „Ботев” (Пд) – вратаря Адам Стаховяк и халфа Томаш Иршак. Полският страж и чешкият му съотборник в момента се превърнаха в трън в очите на ръководството на Канарчетата заради финансови разминавания. На “Коматево” ги поставиха в трансферната листа, защото не са съгласни да намалят реалните си заплати. Дори има информации, че от „Ботев” (Пд) са готови да ги продадат, ако някой извади по 30 000 евро за всеки един от тях. За целта са ангажирани и няколко мениджъри, които да се опитат да ги пласират.
„7 дни спорт” обаче твърди, че всъщност в настоящата ситуация Стаховяк и Иршак съвсем спокойно могат да напуснат клуба във всеки един момент, ако решат да го направят. А „жълто-черните” няма да получат и лев за правата им, като от „Ботев” (Пд) ще трябва да им платят и всичко дължимо. Адам и Томаш на практика могат да прекратят договорите си по вина на клуба, защото в продължение на вече пети месец – от септември 2014 г., не са получавали месечните си възнаграждения в пълния им размер.
Както е известно, те прибират по 3000 евро, но чрез документално споразумение не са освободили клуба от високите си заплати, които взимаха, преди да бъде установен таванът. Реалните пари, които Стаховяк трябва да получава по договор, са 8000 евро, а при Иршак сумата е 12 000 евро. Така от септември насам за всеки от тях остава остатък, който те не са получили. При Адам става въпрос за по 5000 евро ежемесечно, а при Томаш – за 9000.
Има индикации, че от „Ботев” (Пд) все пак е възможно да желаят да вземат някакви пари за тях, за да могат да погасят поне известна част задълженията си към двамата. Наличието на тези забавяния позволява на играчите да скъсат договорите си едностранно заради неполучени заплати, но те на този етап не го правят. Ако двамата все пак го сторят, тогава “Ботев” (Пд) ще им увисне и с оставащите им възнаграждения в цял размер до юни. При положение че Стаховяк и Иршак си тръгнат от “Коматево”, късайки по този начин, Канарчетата ще трябва всеки месец да им превеждат заплатите, ако до лятото не заиграят в други клубове.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *


За нас

7DniFutbol.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniVoleibol.bg, 7DniSki.bg, 7DniCSKA.bg, 7DniBansko.bg , 7DniSofia.bg, 7DniPlovdiv.bg, 7DniVarna.bg и 7DniBurgas.bg.

КОНТАКТИ