Само в 7DniFutbol.bg

БФС премахва уж най-важният критерий за Висшата лига! Първенството става отворено и за най-бедните

7 Dni Futbol07.05.201630

След като стана ясно, че БФС е готов на компромис с осветлението на стадионите, на които ще се играят мачовете от така наречената Висша лига, сега от “Иван Асен” са готови да премахнат условието за участие, което сами определиха като най-важно – банковата гаранция. Идеята на този критерий е всички клубове, които желаят да играят във Висшата лига, да имат гарантиран бюджет от милион и половина лева, за да завършат спокойно сезона.

Иначе срещите с клубовете започват в понеделник, пише “24 часа”. Телевизия, спонсори, полиция и представители на местната власт ще имат среща с холандците от „Хиперкюб” за новия формат на първенството. Срещите ще са в столичния хотел „Експо”, като клубовете са разделени в три групи.

Още отсега е ясно, че най-вероятно групата ще е от 14 отбора, след като някои от тези, които в момента са в елита, не изпълняват условията и отново трябва да се правят компромиси, особено за стадионите. Осветление липсва на повечето игрища, като повечето клубове имат проблеми с осигуряването на ново.

Единствено от Локомотив (Горна Оряховица) са гарантирали, че ще пуснат лампите. Техният стадион е един от най-старите в България с осветление, но то не работи. Общината в Монтана също търси вариант да поправи пилоните на стадиона, които се оказа, че са грешно планирани и в момента не могат да се играят мачове на тъмно в града.

Почти сигурно ще отпадне изискването и за някакво финансово обезпечение, което да гарантира, че всеки, който започне първенството, ще може да го завърши.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *


За нас

7DniFutbol.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniVoleibol.bg, 7DniSki.bg, 7DniCSKA.bg, 7DniBansko.bg , 7DniSofia.bg, 7DniPlovdiv.bg, 7DniVarna.bg и 7DniBurgas.bg.

КОНТАКТИ