Само в 7DniFutbol.bg

Батков по пътя на Лупи! Тегли кредит, а кой ще го връща?

7 Dni Futbol28.01.201540

Повод за радост имаше вчера в лагера на “Левски” в Анталия. Футболистите и всички служители в клуба са получили по една заплата от собственика Тодор Батков, пише “7 дни спорт”. Според изданието парите не са свеж финансов приход от някои от анонсираните нови спонсори, а са взети на кредит от Батков.

“Синият” бос е тръгнал сериозно по стъпките на Александър Томов в ЦСКА, който има цял куп кредити за изплащане, които в крайна сметка могат да доведат до проблеми с лицензирането на клуба.

В “Левски” до момента си имат достатъчно проблеми с кредитори и стари задължения към клубове и играчи, но собственикът е предприел стъпката, за да предодврати евентуални скандали и нови мисли за бягство на играчите.

Припомняме, че в края на миналата година доста от футболистите на “сините” не бяха взимали по 3 заплати, но Батков успокои страстите, раздавайки по едно възнаграждение преди коледно-новогодишните празници.

Фондът работна заплата в “Левски” в момента е около 250 000 лв. месечно, което е близо до размера на кредита, който Батков е изтеглил. Заради кредитното си минало и настояще адвокатът е имал известни проблеми в опитите си да вземе заема, но е сполучил, след като е бил промотиран “от високо”. После той е платил по една заплата на всички играчи.

Въпреки изтегления кредит Тодор Батков продължава да виси с по 40% от две заплати на футболистите. През ноември адвокатът раздаде по 60% от забавените тогава две възнаграждения, за да спре бягството на някои от чужденците, които бяха готови да пратят клуба на съд.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *


За нас

7DniFutbol.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniVoleibol.bg, 7DniSki.bg, 7DniCSKA.bg, 7DniBansko.bg , 7DniSofia.bg, 7DniPlovdiv.bg, 7DniVarna.bg и 7DniBurgas.bg.

КОНТАКТИ