26 години след Стоичков Барселона ще има своя нов Ел Булгаро

7 Dni Futbol06.05.201600

Голмайсторът на кадетите на Барселона „А“ Кун Теменужков е пред първи професионален договор с каталунския клуб, съобщава авторитетното местно издание“Sport“.

В своя анализ за сезона изданието отбелязва, че следващата година ще бъде много важна за развитието на Теменужков, който ако се представи на нужното ниво, може да получи професионален договор с Барселона до края на календарната година.

Българският нападател е един от най-големите таланти от шампионския състав на „А“ кадетите. Другите връстници на Теменужков, които имат реален шанс да получат професионален договор с испанския гранд са Серхио Гомес, Хуан Миранда и Жандро Ореяна.

„Sport“ отбелязва, че четиримата трябва да бъдат в основата на отбора до 17 години през следващия сезон, а Барселона не може да си позволи да ги изпусне и да отидат в отбори от Висшата лига.

През този сезон Кун Теменужков има отбелязани 30 гола за кадетите „А“ на Барселона и е голмайстор в лигата.

До момента Христо Стоичков е единственият българин играл за Барселона. Камата подписа договора си с каталунците през далечната 1990 година и се превърна в легенда на клуба и вечен любимец на феновете. По всичко изглежда, че 26 години след Стоичков Барселона ще има своя нов Ел Булгаро.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *