Само в 7DniFutbol.bg

Монтана се бори за живителна глътка въздух срещу Левски

7 Dni Futbol06.05.201640

Монтана посреща Левски на стадион “Огоста” в опит да достигне до точка или три, които да помогнат на тима в борбата за оцеляване в “А” група. Възпитаниците на Емил Велев изостават на 5 пункта от Пирин и до края на сезона са длъжни да взимат точки от всеки съперник, ако искат да запазят мястото си в елита.

Кокала ще заложи на най-доброто, с което разполага. Финалът за Купата срещу ЦСКА е далеч и специалиста няма намерение да пази никой от футболистите си. Единственото му колебание е свързано с това кой да води атаката – Петър Атанасов или Атанас Илиев. Първият до момента през сезона е предпочитан от Велев и има предимство.

Левски няма за какво да играе до края на сезона, след като няма как да догони Лудогорец на върха, а и не се вижда как ще изпусне второто място. На “Огоста” Стойчо Стоев не дава индикации, че ще подцени съперника и не е готов да му подарява точки от мача. Той ще заложи на състава, който победи Черно море с 5:1 в миналия кръг. Аут за срещата са контузените Сърджан Лукин и Мики Орачев. Божидар Краев ще запази мястото си за сметка на Радослав Цонев, а Роман Прохазка и Георги Костадинов ще са двойката опорни халфове.

До сега в историята на съперничеството между двата отбора Монтана никога не е печелил. В миналият мач на “Огоста” Левски победи с 2:0 след голове на Прохазка от дузпа и Краев.

Вероятни състави:

МОНТАНА: Иванов, Тодоров, А. Георгиев, Михов, Хубчев, Боне, Г. Ангелов, Генчев, Мичев, Стоянов, Атанасов

ЛЕВСКИ: Йоргачевич, Минев, А. Александров, Карнер, С. Александров, Костадинов, Краев, Прохазка, Бедоя, Нар, Христов

Стадион: “Огоста”, Монтана
Начало: 18:00 часа
Съдия: Ангел Ангелов

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *