Само в 7DniFutbol.bg

Георги Дерменджиев предупреди своите: Ще имаме проблеми в Пловдив, ако не отпуснем дори за миг

7 Dni Futbol05.05.201630

Треньорът на Лудогорец даде интервю за клубния видео портал. Той говори за предстоящия в събота мач с Локо (Пд) на „Лаута“.

– Г-н Дерменджиев, Лудогорец се нуждае от точка срещу Локомотив (Пд), за да стане шампион и на практика?
– Отиваме в Пловдив, за да изиграем един мач, който ще бъде изключително труден. Локомотив е тим, който има шансове за класиране в Лига Европа. Затова на „Лаута“ ние трябва да бъдем изключително концентрирани и отговорни. Съперникът има добри и опитни футболисти. Те знаят как да играят в напрегнати мачове, какъвто ще бъде този в събота.

– Локомотив бе единственият отбор, който успя да победи Лудогорец през настоящото първенство в „А“ група и това се случи именно на „Лаута“?
– По принцип Локомотив е негостоприемен тим. На „Лаута“ може да загуби абсолютно всеки. Локомотив има традиции във футбола. Има и фенове. Но знаете също, че Лудогорец винаги играе за победа. Аз съм пловдивчанин и се надявам в събота да зарадваме нашата и тяхната публика с една добра игра.

– Локомотив сериозно затрудни Лудогорец в последния мач между двата отбора в Разград?
– Пак ще повторя – Локомотив има класни футболисти. Илиян Илиев е добър треньор, който знае как да си нареди отбора. В Разград Локомотив игра хубав футбол, но ние вкарахме рано голове и се отпуснахме. Затова казах в началото, че в Пловдив Лудогорец трябва да бъде изключително отговорен.

– Ще можете отново да разчитате на Клаудиу Кешерю, но Марселиньо пропуска и този двубой заради наказание?
– Ние имаме много добри футболисти и непосредствено преди мача с Локомотив ще взема решение на кои играчи да гласувам доверие.

– Как се справи отборът без Кешерю и Марселиньо срещу Монтана?
– В този мач имаше и други промени. Случи се отново това, което видяхме и в някои двубои по-рано – когато отборът вкара един или два гола, започва да играе лежерно. Но ако същото се случи и в Пловдив в събота, ще имаме проблеми.

– Доволен ли сте от играта на Вандерсон на позицията на Марселиньо?
– Вандерсон играе много силно през целия сезон. Може да изпълнява ролята на плеймейкър. В оставащите мачове той ще бъде използван на тази позиция и се надявам да се представи силно.

– Следите детайлно и Лудогорец 2. Какво е мнението ви за представянето на тима в първенството на „Б“ група?
– За мен този отбор е необходим. Защото в него могат да играят футболисти, които се звърщат от контузия. Плюс такива, които имат по-малко минути и момчета от школата. Този синхрон за мен е изключително полезен. Младите момчета в Лудогорец II се учат от тези от първия отбор. В този тим става обиграването на младите футболисти. С мачове в „Б“ отбора те знаят какви са отговорностите в първия тим. Лудогорец II е един вид преход между школата и представителния отбор. Може да се задържат и по-дълго – 1, 2 или 3 години. Но дойдат ли в първия отбор, ще отговарят на класата и изискванията.

– Не веднъж таланти от школата на Лудогорец са тренирали с първия отбор. Има ли юноши, които могат да бъдат интегрирани сред мъжете?
– Този въпрос е много дискутиран. Вие сте свидетели, че по време на лагерите винаги вземам 3-4 млади момчета. Ползвам ги и по време на тренировките в Разград. Правя така винаги да има хора от школата в първия отбор, за да се случи точно това интегриране. На талантите в школата им се отразява добре качването и слизането между „Б“ отбора и представителния тим.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *


За нас

7DniFutbol.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniVoleibol.bg, 7DniSki.bg, 7DniCSKA.bg, 7DniBansko.bg , 7DniSofia.bg, 7DniPlovdiv.bg, 7DniVarna.bg и 7DniBurgas.bg.

КОНТАКТИ