Само в 7DniFutbol.bg

Драма! ЦСКА може да спре лиценза на Ботев за “А” група

7 Dni Futbol27.01.2015101

Ботев Пловдив дължи сумата от 250 000 евро на ЦСКА. Това обяви изпълнителният директор на „червените“ Александър Тодоров. Тези пари са по договора на Абел Анисе, който премина в пловдивския клуб от ЦСКА, а впоследствие от Ботев в Лудогорец. Те могат да станат причина дори да се спре лиценза на пловдивчани за следващия шампионат.

Ето какво сподели Тодоров, цитиран от радио “Дарик”:

Основна тема на пресконфернцията днес ще бъде “случаят Анисе“. Многократните ни усилия и сигнали към БФС, както и към Ботев и Лудогорец, удрят на камък и нямаме никаква обратна връзка или съдействие.

На 26.6.2013 година Анисе е продаден от ЦСКА на Ботев за сумата от 70 000 евро, като в договора има клауза, която дава правото на 50% от последващ трансфер, а сумата трябва да влезе в ЦСКА. Сумата следва да бъде преведена по сметка на продавача, в случая ЦСКА, в срок от 14 дни. Знаете кога е сключен договора между Ботев и Лудогорец. Сумата по този трансфер е 500 000 евро, т.е. на ЦСКА се дължат 250 00 евро. Това е идентичен случай на договора, който имаме с Чочев и Етрополе. Ние дължим сума на Етрополе.

Искам да попитам защо толкова се говори, че ЦСКА дължи на Етрополе, а никой не говори, че Ботев Пловдив дължи сума на ЦСКА. В договора пише, че сумата трябва да се преведе на фирма , която е собственост на Димитър Борисов, тогавашният собственик на ЦСКА. Тогава е сключен този договор, тъй като ЦСКА е имал задължения към тази фирма. Всички тези задължения свързани с бившите собственици Иво Борисов и Димитър Димитров отпадат за ЦСКА. В такъв случай, тази сума трябва да бъде преведена на продавача, а именно ФК ЦСКА.

С тази пресконференция искам да подтикна и длъжностните органи в БФС, както и Лицензиозната комисия, към която ние сме изпратили писма още през лятото, да предприемат съответните мерки.

Не може да се изпращат от Лицензиозната комисия към УЕФА за задължения на ЦСКА, а за задължения към ЦСКА тези писма да се прикриват. Ние сме уведомили Лицензиозната комисия на УЕФА, тъй като от нашата комисия нямаше никакъв резултат.

коментар

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *


За нас

7DniFutbol.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniVoleibol.bg, 7DniSki.bg, 7DniCSKA.bg, 7DniBansko.bg , 7DniSofia.bg, 7DniPlovdiv.bg, 7DniVarna.bg и 7DniBurgas.bg.

КОНТАКТИ