Само в 7DniFutbol.bg

ФИФА удари тежко “А” група! Последици за Батков и Лупи

7 Dni Futbol27.01.201580

ФИФА ще преобърне българския футбол с промените в правилника за трансфери, които направи. Те са задължителни за националните федерации и трябва да влязат в сила от 1 март, съобщава “24 часа”.

Най-важната промяна е, че се въвежда междинно наказание за забавяне на пари по трансфери и такива за изплащането на заплати на футболистите. Това преди липсваше. Най-сериозната санкция от забрана за картотекиране остава, но сега се въвеждат междинни наказания.

Според писмото на ФИФА всички клубове трябва да бъдат информирани светкавично за промените в правилника, за да не бъдат изненадани по време на първенството.

Всички мениджъри, които имат спорове с техни футболисти и клубове, трябва да заведат делата си до 31 март тази година. След това световната централа спира да се занимава с подобни неща.

Друга важна промяна влиза в сила от 1 април. Навсякъде думата “мениджър се заменя с “посредник”. Това означава, че вече всеки може да се занимава с трансфери, включително и юридически лица.

Заради прекалено много случаи със злоупотреба с малолетни футболисти възрастта за международен трансфер се намалява на 10 години, а не както бе до момента – 12.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *


За нас

7DniFutbol.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniVoleibol.bg, 7DniSki.bg, 7DniCSKA.bg, 7DniBansko.bg , 7DniSofia.bg, 7DniPlovdiv.bg, 7DniVarna.bg и 7DniBurgas.bg.

КОНТАКТИ