Само в 7DniFutbol.bg

Колко е важно да бъдеш нормален! Като Берое

7 Dni Futbol27.01.2015303

Берое се раздели със звездата си Венци Христов. Направи го така, както и я взе – тихо и…доходоносно.
Много или малко са 160 000 лева за национал? В този момент – достатъчно. Като добавиш спестените заплати и бонуси, сумата минава 200 000. Доста повече от нулата, която Берое щеше да получи напролет. Освен това заралии си запазиха и процент при евентуална следваща продажба, така, че днес да се калкулира веднъж завинаги тази сделка не е сериозно.
С продажбата на Христов, държавният Берое показа, че е и единственият нормален клуб в таи държава. И нещо много важно – „зелено-белите” заработват сами много повече от онова, което им дава държавата, т.е. не лежат на нейната кълка. Само от продажбата на Христов, телевизионните и рекламните права, приходите гонят 1 400 000 лева! Като добавим билети и търговия с клубни артикули, сумата почти стига два милиона. Че и минава, май. Така, че стига сте гледали в държавното канче на Берое.
А ако ще гледате, вижте и друго. Точно то не позволява на заралии да влачат ментета като на Стойчо или да купуват сомалийци, ганайци и прочие гладници с високи заплати като Левски. За Лудогорец да не говорим, където новите контракти гонят нива от по 50-70 хиляди лева заплата. В Берое футболистите получават не кой знае колко повече от останалите държавни работници на добри позиции в „Марица”-та.
Което пък превръща Берое в наистина нормален клуб. Той има нормален бюджет, в него играят нормални футболисти за нормални заплати, феновете нормално си идват на стадиона, а когато се прави една сделка, то и тя е такава – нормална! И благодарение на тази нормалност Берое е един от петте топ-отбора в момента в България! Благодарение на него, държавата с много по-малко средства от десетките милиони на олигарсите Домусчиев, Ганчев и Гигов дели един футболен мегдан с тях. Което показва само едно – колко е важно да си номрален във футбола. Като Берое!

3 коментара

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *