Само в 7DniFutbol.bg

Скандал! Цветан Василев се бори да фалира втора огромна банка у нас

7 Dni Futbol26.01.201532

“Цялата дандания е заради БТК” – така обобщиха горещата политико-икономическа ситуация у нас източниците на ПИК.

Източниците визират безпрецедентната диверсионна акция срещу голяма българска банка, провеждана от медиите на кръга “Капитал” и “Протестна мрежа” в синхрон с избягалия банкер Цветан Василев.

По данни на ПИК Иво Прокопиев, скандалният и разследван от прокуратурата бос на “Капитал”, и Цветан Василев планират да играят заедно за активите на БТК. Въпросните активи всъщност са купени с парите на измамените вложители във фалиралата КТБ и сега би трябвало да бъдат одържавени.

Василев обаче, чрез подмолни маневри, опитва да сложи пръст върху тях, както ПИК вече е писал. За целта той обединява усилията си с Прокопиев, който също искал да се възползва от ситуацията и да се облажи от схемата. В периметъра на интересите на тандема Прокопиев – Василев е и най-големият пенсионен фонд “Доверие”.

Ударът по голямата българска банка е за да може тя да бъде дискредитирана като потенциален кредитор на друга група от фирма по сделката за БТК, научи ПИК. За целите на подмолната операция близки до тандема Прокопиев – Василев са влезли в контакт със служители на средно ниво в одитна компания. С помощта на предател – “троянски кон” са присвоени документи, касаещи банката, които сега се размахват в медиите на кръга “Капитал”.

2 коментара

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *