Само в 7DniFutbol.bg

Съдът се инати, остави Цветан Василев в Ботев

7 Dni Futbol26.01.2015140

Узаконяването на Съвета на директорите на „Ботев” (Пд) отново удари на камък, твърди “7 дни спорт”. Съставът на преизбраното на 29 декември миналата година ръководно тяло пак не е вписан в Търговския регистър. Отказът е факт от 21 януари. Така остава на власт стария Борд, назначен от Цветан Василев.
Странното е, че клубът се сблъска с този проблем за втори път в рамките на по-малко от 3 месеца. Както “7 дни спорт” първи разкри на12 декември, избраният по-рано на 24 октомври Борд на директорите на практика се оказа нелегитимен. Именно поради тази причина от клуба насрочиха новото Общо събрание на акционерите за 29 декември, когато казусът трябваше да бъде уреден. И за втория отказ причината е абсолютно същата – непредставяне на 66% от капитала на клуба по време на Общото събрание, проведено в края на миналата година.
Както е известно, ТЦ ИМЕ, която държи 39% от собствеността върху пловдивския клуб, нямаше свой представител и на 24 октомври, и на 29 декември. В крайна сметка компетентните институции са взели решение, че не е възможно узаконяването на Съвета на директорите да стане чрез промяна на Устава на клуба. Така на практика ръководният орган на Канарчетата остава нелегитимен. Актуален и действащ към момента все още е предишният му състав – Иван Джиджев (председател) и членове Ангел Ванчев, Ангел Палийски, Юли Попов и Бисер Лазов. Според решението от 24 октомври, а след това и от 29 декември последните трима от борда трябваше да бъдат освободени. На техните места постъпиха Апостол Апостолов, адв. Георги Несторов и Иван Йончев. Засега обаче двата опита за утвърждаването на промените се оказаха несполучливи.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *


За нас

7DniFutbol.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniVoleibol.bg, 7DniSki.bg, 7DniCSKA.bg, 7DniBansko.bg , 7DniSofia.bg, 7DniPlovdiv.bg, 7DniVarna.bg и 7DniBurgas.bg.

КОНТАКТИ