Само в 7DniFutbol.bg

Ново 5! Искат ни по 60 лева за Левски – ЦСКА

7 Dni Futbol20.01.201561

Българския фен ще трябва да доплати, за да гледа двубоите от родната “А” група от пролетта. Пред финализиране е проектът за нов телевизионен канал Диема Спорт, по който да вървят всички мачове от родното първенство и най-впечатляващите дербита от Висшата лига.

След промяна в закона българските мачове вече не са в графата „обществено значение” и затова не се налага да бъдат излъчвани по обществена телевизия. Изключение прави единствено финалът за националната купа. От различните оператори признават, че имат информация за старт на нов канал, но не и за точния ден и месец. Нова също не дава никакви подробности и явно по стратегически причини официално не потвърждава новината.

Идеята за платен канал циркулира из българския футбол вече няколко години. Не го направиха обаче и предишните собственици на правата „Про.бг” и Би Ти Ви. Сегашният „домакин на мачовете” – Нова, използва Диема за двубоите от „А” група. Каналът се излъчва от всички кабелни оператори. Но с платена програма ще се увеличат приходите от „А” група. Когато правата преминаха от ТВ 7 в Нова през лятото, пак се вдигна шум около факта, че у нас за футбол се дават нищожни пари в сравнение със Западна Европа. Реално у нас за 15-20 лева могат да се гледат мачовете от Топ 5 на първенствата в света – Испания, Англия, Германия, Италия и Франция.

Планът на Нова не е да се плаща мач за мач, а месечно за целия нов канал. Вероятно сумата ще е 4 или 5 лева – т.е. около 60 лева на годиа. Преди години се направи неуспешен опит с канала Диема Екстра, където се предаваха най-големите дербита от Англия и Испания. Но по неофициална информация дори „Барселона” – „Реал” не накара повече от 1000 души да пуснат СМС, за да получат картина. Изводът бе – българинът не обича да му бъркат допълнително в джоба, а и хакерите в страната са сред планетарните лидери.

Сега, за да е по-интригуващ новият канал, от Нова ще вкарат в него и най-хубавите мачове от Висшата лига, а вероятно и от европейските квалификации. Ще бъде в HD формат, а програмата ще запълват много нови футболни предавания. Принципът на предлагане на Диема Спорт към кабелните и цифровите оператори ще е по пример на НВО, за чиито продукти всеки желаещ плаща специален пакет.

коментар

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *


За нас

7DniFutbol.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniVoleibol.bg, 7DniSki.bg, 7DniCSKA.bg, 7DniBansko.bg , 7DniSofia.bg, 7DniPlovdiv.bg, 7DniVarna.bg и 7DniBurgas.bg.

КОНТАКТИ