Само в 7DniFutbol.bg

Може ли делото за бандитска група да прати Ганчев в Ботев?

7 Dni Futbol19.01.2015100

Има ли нещо общо с Ботев Гриша Ганчев? Въпросът тресе Пловдив от много време насам, а единствено 7DniFutbol.bg се опитва да стигне до дълбочината му.

Първото и най-сигурно нещо е, че в момента ловешкият олигарх е довереният човек на Цветан Василев в България. Неслучайно при атаката срещу банкера, той експресно прехвърли най-апетитната си фирма – “Петрол”, под управлението на Гриша Ганчев. Двамата пък заедно стопанисват автомобилния завод край ловешкото село Баховица.

Наскоро в София Константин Папазов призна, че последните пари, които са влезли в баскетболния Левски, също собственост на Цветан Василев, са разписани от Ганчев. Новият началник на Ботев (Пловдив) – Веселин Бушев, пък е бивш работник на Гришата. Неслучайно в преговорите с евентуални наследници на директора Тервел Златев, Бушев изрично е уточнявал, че се обажда от името на президента на Литекс.

И още нещо в потвърждение на всичко това. В средата на декември фенове на Ботев бяха на гости на Цветан Василев в Блеград. Там банкерът е заявил, че е в прекрасни отношения с Гриша Ганчев и “ТЕХНИЯТ” човек Бушев няма да позволи клубът да се разпадне. Точно след тази среща от фирмите на Ганчев бяха изписани пари, с които се поднови изграждането на новия “Христо Ботев”. Последният транш от тях е пристигнал директно от “Петрол”, управляван в момента от Гришата.

Може ли обаче ловешкият бизнесмен да се официализира в Ботев? Всичко зависи от това как ще тръгне делото срещу него. Както е известно Ганчев и синът му са обвинени в създаване на престъпна група, както и в закана за убийство към държавен служител. Преди две години и половина, когато бяха арестите във връзка с тези обвинения, милионерът експресно се насочи към ЦСКА, надявайки се “червените” фенове да са му щит в битката с властимащите. Когато се разбра, че това не може да впечатли премиера Борисов, Ганчев се отказа от сделката.

Сега обаче проблемът на Ганчев не е Бойко Борисов, а Делян Пеевски. Депутатът от ДПС се надяваше да прибере от фалиралата КТБ точно активите, които преминаха в ръцете на Гришата. Това очевидно е нервирало гаджето на Цвети Янева и той експресно задвижи наказателното дело срещу ловешката група. Ако то тръгне в лоша посока, сигурно е, че Ганчев ще излезе от анонимност в Пловдив и ще застане начело на Ботев, надявайки се да получи подкрепата на бултрасите. Той вече е имал неформални разговори с поне трима души, които са били в Белград при Василев.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *


За нас

7DniFutbol.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniVoleibol.bg, 7DniSki.bg, 7DniCSKA.bg, 7DniBansko.bg , 7DniSofia.bg, 7DniPlovdiv.bg, 7DniVarna.bg и 7DniBurgas.bg.

КОНТАКТИ