Само в 7DniFutbol.bg

Нов проблем на Армията! Карачанаков вкарва ЦСКА в съда

7 Dni Futbol19.01.201550

Антон Карачанаков внесе в БФС иск срещу ЦСКА да си получи 2 дължими заплати и няколко премии, пише в. “Труд”. Разтрогналият по вина на клуба футболист очаква към 30 000 лева от „червените”.

Месечното му възнаграждение бе от 10 000 лева, а бонусите, за които играчът претендира са за още приблизително толкова. Премиите обаче са по-сложна материя, защото не са вписани в договора играч-клуб като задължителни плащания.

Футболният съюз ще извести ЦСКА за иска на Карачанаков и срока, в който да се плати дължимото. В противен случай казусът отива към ФИФА, независимо, че сумата е доста символична.

Отношенията между ЦСКА и доскорошният „червен” талант вървят от хладни към ледени след решението на Карачанаков да си тръгне в началото на годината.

ЦСКА се закани да предприеме съдебни действия срещу играча с аргумент, че той е разтрогнал неправомерно. Спорът е дали става дума за една или две неплатени заплати, които са основание за скъсването на контракта. По същия начин клубът се заплашваше да действия и срещу Джаксън Менди, който напусна през миналото лято в посока Литекс, но до дела не се стигна.

Карачанаков още няма отбор, но не е притиснат от времето да подпише. Затварянето на трансферния прозорец на 31 януари не е пречка за него, защото играчът вече е свободен агент. Най-вероятна дестинация за 23-годишното крило е Испания.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *


За нас

7DniFutbol.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniVoleibol.bg, 7DniSki.bg, 7DniCSKA.bg, 7DniBansko.bg , 7DniSofia.bg, 7DniPlovdiv.bg, 7DniVarna.bg и 7DniBurgas.bg.

КОНТАКТИ