Само в 7DniFutbol.bg

Венци нападна любимец на Сектор Г: Черен неблагодарник

7 Dni Futbol19.01.201510

Венцеслав Стефанов отговори гневно на думи на Райс Мболи пред френско списание, в които вратарят на Алжир намеква, че насила е бил продаден от Славия в руския Криля Советов през 2010 година.

“Изненадан съм от думите му. Ако не ме лъже паметта, когато подписахме договора му с Криля Советов с 50 000 долара месечна заплата, той ме прегръщаше, целуваше и наричаше “папа” (татко). Преди да дойде в Славия, Райс играеше в трета дивизия на Гърция за жълти стотинки. За по 1,40 на месец!”, изригна босът на “белите” пред “Труд”.

“Ще му припомня и как доведохме представители на алжирското посолство, за да му връчат паспорта в съблекалнята на Славия, за да може да играе в националния им отбор. Така стигна и до участие на две световни първенства. Пълни глупости са, че не е искал да ходи в Русия. Месеци по-късно се видяхме в Анталия, играхме контрола с Криля Советов. Той  ми каза, че е щастлив там. Замина с още един играч от Славия – Стив Ренет, който остана там два сезона и дори стигна до капитанската лента. И двамата не са ми споменавали да са нещастни… Публична тайна е защо се върна в София и футболът няма нищо общо… (б.а. – говори се, че е заради тогавашната му българска приятелка).

“Ако не беше Славия и България, мосю Мболи сигурно щеше да е портиер някъде в Марсилия. Когато споменава името на клуба ни, трябва да го прави с поклон ниско до земята. И да се сети как ме наричаше “мон ами” (б.а. – приятелю), когато се стягаше да иде на проби в Манчестър Юнайтед… Пак благодарение на Славия. И това неговото си е черна неблагодарност за бялата славистка доброта”, завърши Стефанов.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *