Само в 7DniFutbol.bg

Защо, майна, не си обичате Локо и Ботев?

7 Dni Futbol18.01.201552

Пловдив не обича “Ботев” и “Локомотив”! Не и хората с пари в този град. Така е било досега, кой знае докога ще бъде. Начело на “Локомотив” след кюстендилеца Георги Илиев бяха градските му Емил Наков и Сашо Тасев, софиянката Галя Топалова, варненеца Веселин Марешки и санданчанина Коко Динев. “Ботев” пък след авантюрата със софийския измамник Васко Нинов, бе загробен от пловдивчанина Димитър Христолов, след което се наложи габровският банкер Цветан Василев да започне възраждане. Апропо, “Локо” (Пд) за последен път изпадна през 1999 година, когато бе в ръцете на пловдивчанина Филчо Колев.
Като теглиш калема, какво излиза? От последните 10 собственици на пловдивските футболни емблеми само двама са местни бизнесмени и при тях отборите изпадат! Тъжна тенденция, която обяснява защо днес “Локомотив” агонизира. През лятото шепа момчета, водени от Деян Колев и Велин Терзиев освободиха клуба от сянката на черното тото. Превърнаха “черно-белите” в първия народен отбор. И каква подкрепа получи “Локомотив” от собствения си град? Никаква!
До лятото пловдивските велможи се дърпаха да дават пари на “Локо”, защото не искали да ги свързват с Коко Динев. След това, когато хазартният бос се оттегли, местните милионери продължиха да са все така пасивни. Този път, без дори да дават обяснения. Видя им се някак си непрестижно да инвестират в революцията на морала. Така се стигна до унизителната за Пловдив ситуация от миналия уикенд. Тогава на някакви си 500 метра се събраха мизерията и разкоша. Докато в едно от кафенетата шефовете на “Локомотив” търсеха начин да съберат 35 000 лева, за да доизчистят заплати в клуба, в съседен хотел някой си Найлона направи сватба за чудо и приказ. А за да е чудото пълно, плати 100 000 лева на Цеца Величкович да дойде да му пее лично.
Всъщност това е начинът на живот в Пловдив. Ветко Арабаджиев е готов да потроши милиони в хобито на сина си, воден от безумната идея да го вкара във Формула 1, а Георги Гергов в най-скоро време ще наддава за коня на сър Алекс. За футбол в Пловдив обаче никой не дава. Поради което този град още дълго ще се гърчи между собствения си еснафлък и мечтата да бъде футболна столица. Няма как да станеш такава, когато си готов да платиш стотици хиляди, за да видиш циците на Цеца, но не и да извадиш 20 000, за да спасиш “Локомотив”. Или “Ботев”.

2 коментара

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *


За нас

7DniFutbol.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniVoleibol.bg, 7DniSki.bg, 7DniCSKA.bg, 7DniBansko.bg , 7DniSofia.bg, 7DniPlovdiv.bg, 7DniVarna.bg и 7DniBurgas.bg.

КОНТАКТИ