Само в 7DniFutbol.bg

ТИМ стартира ремонт на “Тича”

7 Dni Futbol15.01.2015247

В най-скоро време стадион “Тича” ще се раздели с мрачния си образ на футболна съборетина. В момента дома на “Черно море” е най-грозното нещо в “А” група с терен без трева и трибуни без грам лукс. Падне ли пък малко дъжд, “Тича” се превръща в блатиста местност, в която може да изчезне някой.
Собствениците на “Черно море” обаче са решили да сложат точка на всичко това. Благодарение на редуцирания бюджет на клуба в последните сезони, клубът вече разполага с пари, достатъчни за солиден ремонт. От ТИМ обаче ще търсят комуникация с градската власт и спортната такава в държавата, за да направят по-солидно реновиране на съоръжението. Идеята е към парите, подсигурени от варненските бизнесмени, да се подсигурят и други такива, за да може морската столица най-накрая да има наистина европейски стадион.
Както е известно, хората от ТИМ имат ангажимент да строят новия стадион “Варна”. Началото на неговия строеж обаче се отложи фатално далеч във времето заради новопоявили се подпочвени води. За да не събират повече хорски негативизъм, шефовете на “Черно море” ще се опитат да направят на “Тича” поне част от онова, което природата не им дава да вдигнат на мястото на “Юрий Гагарин”.
За целта важни хора в корпорацията бяха вчера в София, за да дадат начало на плана за ремонтиране на стадион “Тича”. До края на февруари трябва да е готов проектът за реновирането, за да може от март, когато времето ще предполага по-сериозни строителни дейности, да стартира и самият ремонт. Дотогава трябва да бъдат изчистени и чисто административно нещата.
Очаква се рамо на инициативата да даде и спортният министър Красен Кралев. Той е последният президент на “Черно море”, при който бяха осъществени по-мащабни ремонтни дейности по “Тича”. Естествено, ще се разчита на съдействие и от страна на кмета Иван Портних, който отдавна се е доказал като спортен фен, пише “7 дни спорт”.

7 коментара

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *


За нас

7DniFutbol.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniVoleibol.bg, 7DniSki.bg, 7DniCSKA.bg, 7DniBansko.bg , 7DniSofia.bg, 7DniPlovdiv.bg, 7DniVarna.bg и 7DniBurgas.bg.

КОНТАКТИ