Само в 7DniFutbol.bg

ЦСКА да направи ферма!

7 Dni Futbol14.01.201531

В последните няколко дни селекцията на ЦСКА обърка абсолютно всички хора, които следят футбола. Говореше се за куп играчи и така и не стана ясно какви са, що са и откъде пристигат. Така като гледам, пак се залага на опит, вместо да избират по-млади. Лъчо Танев също ми довери, че това, което се прави на “Армията”, го обърква. Взимат се някакви футболисти от 2-ра и 3-та дивизия на Португалия, без да са кой знае колко добри. Единствената причина, поради която в клуба още пристигат играчи, е името. ЦСКА си остава голяма марка и само това му позволява да бъде на първо място. Иначе въобще не може да става дума, че клубът е сериозен играч на трансферния пазар.
На ЦСКА вратар определено му трябваше, след като Дивиш няма сериозна конкуренция. Но ако това момче Максимс Уваренко идва за втори вратар, то аз не виждам къде е логиката. ЦСКА си има добър вратар като Анатоли Господинов, много хубаво и добро момче, но не му се дава шанс. А точно сега му е времето, тъй като има качества. В същото време Стоян Колев вече трябва да реши футболист ли е, или треньор.
Колкото до новия нападател, да, такъв е нужен, но само ако се продаде Серджиу Буш. Не знам колко е качествен Стефан Николич, но и той ще натовари бюджета. Няма нужда от толкова много чужденци, които взимат по 15 хиляди лева. Да, ако имаш 4-5 добри, каквито са Буш, Силва и т.н., можеш да им даваш такива заплати, но другите защо също взимат по толкова? На практика сега се мисли на дребно, тъй като пътят е участие в Европа в предварителните кръгове, където да вземеш 300 хиляди евро. Но с тези пари си до никъде.
Истината е, че промяната трябва да дойде от горе, от треньорския щаб. Не може да взимаш толкова много пари, когато си изкарал всичко на всичко 130 хил. евро. Тези пари дойдоха в клуба след отпадането от “Зимбру”. Казвал съм неведнъж, че Стойчо Младенов е идеален треньор за ЦСКА, но и той трябва да разбере, че не може да натоварва бюджета. Да взима 10 хил. лв., а помощниците му по 3. Ако през лятото влязат в Европа и докарат 5-6 млн. евро в касата, тогава да си вдигат заплатите. Навсякъде се работи по този начин.
В момента ЦСКА е на кръстопът и не знае накъде да поеме. Вариантите са два, но всеки си има и плюсове, и минуси. От една страна, вариантът да изкараш пари е участие в европейските турнири като “Лудогорец” – влизаш в групите, играеш доста мачове. Но пък в ситуацията на ЦСКА това би натоварило клуба с нови дългове, за да може отборът да влезе. Така пак ще има задължения към НАП и държавата, което не е приемливо за ЦСКА. Другият вариант е този на “Литекс”. Гриша Ганчев видя, че рядко прескача първи или втори кръг в Европа, и се отказа да гони титлата, направи си ферма в Ловеч и започна да продава. Но пък за ЦСКА и това не е приемливо, няма как да се откажеш от първото място, когато си в този клуб.
Ясно е, че Томов и Тодоров са поели по пътя на това да станат задължително шампионите. Те взимат кредити само и само да са на първо място, за да може лятото да влязат пари от Европа. Но пък аз искам да обясня, че понятията много се бъркат, когато се обяснява за ЦСКА. В момента клубът не получава спонсорство. Имахме спонсори при “Титан”, тогава “Глобул” даваше 1,2 млн. лв. на сезон. Сега Манджуков, “Трейс” Ники Михайлов и Инджов дават пари на ЦСКА, но това са кредити. Едни добри кредити.

коментар

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *


За нас

7DniFutbol.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniVoleibol.bg, 7DniSki.bg, 7DniCSKA.bg, 7DniBansko.bg , 7DniSofia.bg, 7DniPlovdiv.bg, 7DniVarna.bg и 7DniBurgas.bg.

КОНТАКТИ