Само в 7DniFutbol.bg

Иво Тонев разкри с кой управлява Левски

7 Dni Futbol14.01.201540

Новият председател на Управителния съвет на “Левски” Иво Тонев се е нагърбил с тежката задача да извади стогодишния столичен клуб от тежката финансова криза. Тонев говори пред ПИК за първите неща, с които се е заел като шеф на “Герена”, за търсенето на нови спонсори, отношенията му с Тодор Батков и Георги Иванов и продължаващия строеж на централната трибуна на стадион “Георги Аспарухов”.

 

– Г-н Тонев, кои са първите две неща, които ще направите като нов председател на Управителния съвет на “Левски”?

– Не знам дали ще са две или три, но аз вече първото го направих. Събрах Управителния съвет, видяхме се и уточнихме кой с какво ще се занимава за просперитета на “Левски”. Това е най-важното в момента в условията на тежката криза, в която се намираме. Ситуацията наистина е много сериозна. За никого не е тайна, че е доста тежко, но сме амбициозни хора, които работим. Второто нещо, с което съм се заел, е да попълня Управата с още двама души. Търсим хора с потенциал, с финансови възможности, които са готови да работят за каузата “Левски”. Преговарям непрекъснато с различни бизнесмени и фирми. Надявам се, че в скоро време ще намерим точните хора, които да помогнат. Знаете, че в УС има още две свободни места. Оптимист съм, че те ще бъдат запълнени в най-скоро време от подходящите хора.

– Има ли бизнесмени, които искат, а и могат да помогнат на “сините”?

– Разбира се. Намирате ме в чужбина, но разговорите ми с доста сериозни хора продължават и тук. Във връзка съм и с Тодор Батков, и с Тръста, и с хората от НКП. Въобще всичко се развива в положителна посока.

– Кога ще посочите конкретни имена?

– Когато подпишем договори за спонсорство. Не съм по гръмките обещания и изявления и в момента не мога да обявя нищо конкретно. Не искам да подвеждам хората, които обичат “Левски”. Текат сериозни преговори с няколко фирми, но още нямаме подписано нищо черно на бяло като договор. Когато това стане, дай Боже да е скоро, ще обявим официално всичко. Все пак работим в тежка ситуация, в която нищо не е сигурно. Имайте търпение.

– В последно време спря да се говори и пише за строежа на “Георги Аспарухов”. Каква е ситуацията в момента?

– Всичко върви по план и аз съм спокоен. Работи се усилено в зимни условия. Времето засега е благосклонно към нас. Успяхме да излеем бетона и външната обвивка на сектора. Построеното е зазимено. В момента се работи изключително във вътрешната му част. Зидария, замазки и др.Това е, работата не е спряла.

– Притеснява ли ви нещо около изграждането на сектор А?

– Притеснявам се, че все още нямаме договор за изграждането на електроинсталацията. Това е най-големия и сериозен проблем в момента. Преговаряме с няколко фирми и се надявам да се споразумеем.

– Ще има ли “Герена” козирка?

– Това е също нещо, което не ми дава сън. Знаете, че ни трябват около 2,5 милиона лева, за да покрием сектора. Имаме идея, но ще трябва още време, за да я осъществим. Вижте, нещата не стават толкова бързо, колкото ни се иска, но ще станат. Преговаряме, търсим финансиране.

– Отношенията ви с Тодор Батков и Георги Иванов?

– Имам пълната им подкрепа. Непрекъснато разговарям и с двамата. Знаем какво трябва да се направи и го правим.

– Как виждате бъдещето на “Левски”?

– Вижте, в момента работим абсолютно обединени и имаме подкрепата от всички, които обичат “Левски”. Стараем се да привлечем все повече хора към тази кауза. Сега това е най-важното. Обединени ще се вдигнем и ще вървим напред.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *


За нас

7DniFutbol.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniVoleibol.bg, 7DniSki.bg, 7DniCSKA.bg, 7DniBansko.bg , 7DniSofia.bg, 7DniPlovdiv.bg, 7DniVarna.bg и 7DniBurgas.bg.

КОНТАКТИ