Само в 7DniFutbol.bg

Чочо, който иска Локо, има апартамент в “Бурж Дубай” и частен самолет

7 Dni Futbol14.01.2015820

Всеки град, който не е на море е провинция – нещо такова е писал навремето известният рибар и бохем Хемигуей. Точно така изглеждат нещата през лятото, когато Несебър се превръща в нещо като светска столица на България. На Слънчев бряг, Свети Влас, а от това лято – и на Поморие се изсипват богатите и известните българи. А един от най-колоритните им домакини е милионерът Чавдар Александров.

През студените месеци той прекарва повече време в София. Често може да бъде забелязан в компанията на пленителни дами в най-модните заведения. Присъствието му е видно още от ламборгинито или лимузините, които паркира пред входа.

Неговата бизнес групировка Александров ООД е създадена през 1998 в Бургас. Тогава 8-кратният шампион по ветроходство на България е едва на 23 години. И е световно неизвестен извън своя спорт.

Днес цяла България знае името му. Едни са го чули, когато подари апартамент в един от своите комплекси на Слънчев бряг на зрител на първия ВИП Брадър. Други са го разбрали, когато са прочели, че трите прими на шоубизнеса – Лили Иванова, Глория и Ивайла Бакалова са му поверили построяването на своите морски домове. Има и такива, които му броят парите като собственик на най-голямата яхта – 31 м, както и на още няколко тузарски лодки. За купоните с разливане на литри шампанско Мое е Шандон на борда, организирани от него, се носят легенди.

Бизнесменът със страст към морето и лодките обаче има и сериозни дела. Инвестира в различни области. Даже оглавява цяла Асоциация за насърчаване на чуждите инвестиции. Строителството и туризмът са му приоритет. Заради разрастването на бизнеса си купи дори частен самолет – привилегия, която могат да си позволят само хората, числящи се към суперкласата. В България в най-хай клуба са бизнесмени от ранга на Васил Божков и Митко Събев.

Човек, дори добре да живее, един ден влиза в политиката. Направи го и Александров, когато стана двигател на партия ДЕЛА. Тя спечели важни позиции в несебърския общински парламент. Той самият също е горд член на управата на един от най-богатите градове в страната. Даже успя да се примири с братя Диневи, с които не бяха в прекрасни отношения, в името на политиката. Днес бизнесмените на практика контролират общината.

Вегетарианец, не пие, не пуши и цялото си време и енергия отдава на работа. Освен за Владимир Путин, тези думи могат да се кажата и за Александров. Което вероятно означава, че неговият път в голямата политика тепърва започва.

Две седмици след откриването на най- високия небостъргач в света „Бурж Дубай” пък стана ясно, че вече има българин, собственик на апартамент в „чудото на модерното строителство”. Той се оказа Чавдар Александров. Негови съседи  в „Бурдж Дубай” са едни от най- влиятелните милионери и милиардери в света.

Собственикът на „Александров Груп” Чочо Александров се е сдобил с 300 кв. м. от мегалуксозната сграда още преди година и половина. По това време цената на квадратен метър ебила само 25 хил. „големи- зелени”. Поетият риск определено си заслужава, тъй като в момента сумата е нараснала три пъти. Така че сега тарикатите, които са мислили в перспектива, ще се радват на огромна печалба.

Несебърският общинар определено обича да смайва хората с „големи играчки”. През 2008г. Чочо стана собственик на най- голямата яхта по българското Черноморие. Когато искаш да си „най”, цената няма значение. 10 млн. евро струва „ малката русалка” на г-н Александров. Любовта му към плаването в открити води е наследствена. Несебърският е потомък на известно в родното ветроходство семейство, а самият той притежава множество купи от родни и международни състезания.

Строителният бос, освен с трупане на пари и недвижима собственост, е известен и с богатата си колекция жени. Цеци Красимирова, Глория, Зайнеб, Антония Ваклинова са само част от дългия списък със знайни и незнайни дами, преминали през „яхтата” му.

От близо година, „Александров Груп” има ново разклонение, което се казва „ Александров Еър”. Освен водата и земята, Чочо Несебърският явно е решил да обсеби и въздуха. Младият милионер реши да инвестира в скъпи частни самолети, които да дава под наем на родни бизнесмени- само за няколко хиляди евро на час.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *


За нас

7DniFutbol.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniVoleibol.bg, 7DniSki.bg, 7DniCSKA.bg, 7DniBansko.bg , 7DniSofia.bg, 7DniPlovdiv.bg, 7DniVarna.bg и 7DniBurgas.bg.

КОНТАКТИ