Само в 7DniFutbol.bg

Лудогорец е пред ход…”Бадема”

7 Dni Futbol13.01.2015100

“Лудогорец” има проблем преди началото на пролетния дял в първенството, това е ясно. Новините и сагата около Роман Безяк и неговия договор трябва да покажат на всички в Разград, че червената лампичка свети. Един от основните футболисти в последните години може и скоро да не бъде част от тима, което си е проблем. Като добавим към това енигмата Юнес Хамза, както и Жуниньо Кишада, то въпросителните в отбора са много.
Много е важно какво ще прави от тук насетне Георги Дерменджиев. Треньорът определено има да решава сериозен казус, след като в един момент може да се окаже без нападател. Най-черният сценарий пред него е нов отказ на Безяк да подпише, което автоматично води и до никакъв смисъл той да играе през пролетния полусезон, след това до слаба форма от страна на Юнес Хамза (тъй като ще е пропуснал цялата подготовка и ще трябва да влиза във форма в движение). Така се оказва, че в един момент “Лудогорец” може да се окаже само с Кишада като опция за нападението, а сме забелязали, че това е крайно недостатъчно. Може би като чисто футболни качества бразилецът е най-надарен от тримата нападатели на “Лудогорец”, но вече доста време е в тима, за да преценим какво друго притежава той. А за повече от 3 години се видя от самолет, че Кишада много трудно може да бъде основен футболист, заради това, че няма характер на такъв. Неслучайно на него му се наложи веднъж да носи тежестта и се провали (б.а. – мачът с “Левски” на Герена през 2013 г. загубен с 0:1). Тогава Кишада смени контузения Безяк, но пропиля три чисти положения сам срещу вратаря, а “Лудогорец” за малко да не стане шампион.
Настоящата ситуация обаче определено не е нещо ново за разградчани. Като че ли няма по-подготвен човек от Георги Дерменджиев. За какво обаче става въпрос? През дебютния сезон на разградчани в “А” група в един момент Ивайло Петев и Дерменджиев видяха, че с типичен таран не им се получава. Ветеранът Тодор Колев не можа да се напасне към шампионите, а другите опции Миро Антонов и Антонио Павлов срещаха още по-големи трудности. Просто да бъдат водещи нападатели в тим, който се бори за челните места, им беше прекалено висока топка. Така сякаш от нищото къде по идея на Петев, къде на Дерменджиев се стигна до хода Емил Гъргоров да играе като нападател. Бадема се справи прекрасно с тази задача, а разградчани се превърнаха в хит с гениалния ход. В момента ситуацията не е много по-различна, но и на Дерменджиев няма да му бъде никак лесно. Той ще трябва да решава какво да прави. Времето е достатъчно, за да се изчистят нещата, но пък тимът му специално в атака не е много широк – просто в момента дори и крилата са малко.
До края на месеца Георги Дерменджиев има да взема важно решение. Вариантите му са 3 – прави всичко възможно “Лудогорец” да подпише нов договор с Роман Безяк и се надява словенецът да върне старата си форма, натиска да бъде взет нов нападател, или търси друг вариант с футболист, който може да върши работа на върха на атаката.
Факт е обаче, че в такива ситуации се вижда работата на един треньор. Да се избере най-доброто решение, да се пипне тук-там, дори не чисто от спортен аспект, а дори ако трябва, само с психологически прийоми. В Разград ще е интересно.

 

Коментар на “7 дни спорт”

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *


За нас

7DniFutbol.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniVoleibol.bg, 7DniSki.bg, 7DniCSKA.bg, 7DniBansko.bg , 7DniSofia.bg, 7DniPlovdiv.bg, 7DniVarna.bg и 7DniBurgas.bg.

КОНТАКТИ