Само в 7DniFutbol.bg

Плашат с шефски син в Ботев

7 Dni Futbol05.01.2015130

“Ботев” (Пловдив) ще се сдобие с шеф в сянка, при това какъв! Синът на президента на клуба Иван Джиджев – Петър, ще е “шапка” на прокуриста на клуба Тервел Златев. Джиджев-младши ще наблюдава дейността на бившия шеф на кабинета на Борислав Михайлов, но няма да бъде официално слаган на някакъв пост. Младокът от Класическата гимназия в столицата и сега имаше такива ангажименти към “Ботев”. Петър Джиджев често бе забелязван в “Коматево”, но основно комуникираше с ръководството на фенклуба. Това наведе към съмненията, че синът на президента е топлата му връзка с бултрасите, пише “7 дни спорт”.
Днес пък ще стане ясно дали Тервел Златев въобще ще остане в “Ботев”. Прокуристът веднъж вече бе “порицан” от акционерите, които намалиха драстично заплатата му от 10 000 лева. След това на него му бе забранено да се занимава със спортно-техническите проблеми. Благодарение на това пък в клуба се завърна легендата Костадин Видолов, който беше в открит конфликт със Златев. Срещу софиянеца е и новият сериозен акционер в “Ботев” Веселин Бушев, който е близък до Гриша Ганчев. Собственикът Цветан Василев и дясната му ръка Джиджев обаче държат Златев да остане, но с човек над него, който да следи действията му. Така най-вероятно днес Тервел ще запази мястото си в управата, но със силно редуцирани функции.
Причината за това отношение на собствениците към Златев са някои странности на лятната селекция. Тогава зад гърба на треньора Костадин Видолов бяха домъкнати четирима играчи, които той отказа да тренира и хвърли оставка. Светкавично на мястото на мълчаливеца от Войсил бе назначен Велислав Вуцов, който пък тотално опропасти сезона на “жълто-черните”. Освен това бяха извършени поредица трансфери по оста “Ботев” – “Левски”, в които не се разбра кой плаща сметката.
Най-вероятно Златев ще се сдобие с длъжност “директор на водопад”, а именно – строежа на новия стадион “Христо “Ботев”. Той хем трябва да бъде подхванат отново, хем няма пари за това. “Стадионът се строи с по-бавни темпове. Имаме различни варианти. Желанието ни е за другия сезон да бъде доведен до състояние за лицензиране и там да се играят мачовете ни. Макар и да не е в максималния си вид по проект. Но трябва да се случат доста неща, за да стане това. Не мога да кажа сто процента, че гарантираме едно такова развитие към днешна дата”, призна наскоро президентът Джиджев.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *


За нас

7DniFutbol.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniVoleibol.bg, 7DniSki.bg, 7DniCSKA.bg, 7DniBansko.bg , 7DniSofia.bg, 7DniPlovdiv.bg, 7DniVarna.bg и 7DniBurgas.bg.

КОНТАКТИ