Само в 7DniFutbol.bg

Лудогорец удари по Локо (Пд) тежко, тежко

7 Dni Futbol05.01.201550

Мечтата на „Локомотив” (Пд) да си върне обратно един от най-обичаните от феновете футболисти е напът да угасне. Става дума за бразилеца Даксон да Силва, за чието привличане на Лаута се надяваха през последните няколко месеца.
Ръководството на пловдивчани планираше да отправи оферта до 27-годишния халф, след като договорът му с „Вашко да Гама” изтече. В Пловдив таяха надежди до настъпването на Новата година да са намерили нов собственик на клуба, който да има възможност да доведе в отбора качествен футболист като всеобщия любимец на „черно-бялата” общност. Проблемът е, че докато на Лаута чакат идването на Чичко Паричко, друг роден клуб не спи. 27-годишният бразилец е попаднал в зимните трансферни планове на шампиона „Лудогорец”, твърди „7 дни спорт”. В Разград планират да опитат да си осигурят услугите на Даксон, след като изненадващо от „Вашко да Гама” не предложиха нов договор на халфа и той може да акостира на „Лудогорец Арена” като свободен агент.
Спортно-техническият щаб на шампионите вижда в лицето на Даксон отлично попълнение за допълнително вдигане класата на тима. Асистентът на Георги Дерменджиев – Стефан Генов, познава отлично качествата на южноамериканеца от съвместната им работа на Лаута.
В гранда от Рио де Жанейро Даксон получаваше месечна заплата от 30 хил. долара. Бразилецът със сигурност ще иска 5-цифрено възнаграждение, което за „Лудогорец” няма да е сериозен проблем. През лятото на 2012 г. „Локо” (Пд) продаде Даксон на „Вашко да Гама” срещу 185 000 евро. Халфът изкара преди това пет сезона на Лаута.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *