Само в 7DniFutbol.bg

Манджуков с две условия, за да налива пари в ЦСКА

7 Dni Futbol04.01.201520

Заместник-председателят на Надзорния съвет на ЦСКА Петър Манджуков смята, че фонд “работна заплата” на футболистите в клуба трябва да бъде намален. Мнението си той е споделил пред всички ос­танали отговорни фактори на “Армията” и темата е била широко дискутирана през пос­ледните месеци. Идеята на Манджуков е за по-ниски запла­ти, но за сметка на това по-високи премии при постигане­то на определени резултати, които да вкарват свежи пари в ЦСКА, пише “Тема Спорт”.

Това може да се случи най вече чрез пробив в групо­вата фаза на евротурнирите. Според един от основните акционери в ЦСКА е крайно не­рентабилно за клуба да плаща високи месечни възнагражде­ния, ако насреща дори няма резултати. Освен това той иска и налагането на повече бълга­ри в отбора. Бил е коменти­ран и таван на заплатите за българските играчи от 10 000 лева. Бизнесменът е отправил предложението си до Алек­сандър Томов и Стойчо Младе­нов още преди време. Диску­тирал го е и с други акционери. Очаква се до края на месеца въпросът отново да бъде пов­дигнат от Манджуков и да се стигне до крайно решение, ко­ето да влезе в сила от следва­щия сезон.

Ако ЦСКА не успее да стане шампион, то от ид­ната кампания е много веро­ятно да има финансови рестрикции в клуба. В случай обаче, че първото място бъде спече­лено и тимът участва в квали­фикациите за ШЛ, нещата ве­че ще стоят по коренно разли­чен начин. Точно Манджуков плати последните досега заплати – за октомври. Месечният бюджет на ЦСКА по това перо е над това на Литекc и Левски. Само в Лудогорец получават по-високи месечни възнаграж­дения.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *


За нас

7DniFutbol.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniVoleibol.bg, 7DniSki.bg, 7DniCSKA.bg, 7DniBansko.bg , 7DniSofia.bg, 7DniPlovdiv.bg, 7DniVarna.bg и 7DniBurgas.bg.

КОНТАКТИ