Само в 7DniFutbol.bg

Берое има пари за титлата! “Зелена” легенда със сензационен анализ

7 Dni Futbol28.01.2016151

“Берое” е най-силният отбор от финансова гледна точка в България, така че има много възможности пред него. Като отбор в спортно-технически аспект също не е лош. Има възможности да се бори дори за шампионска титла. Но дали в клуба ще могат да се възползват и от това, което се случи с “Литекс”, зависи от тях.
Реално погледнато, “Берое” е длъжен да бъде постоянно в тройката в последните години именно поради тази причина – сигурното финансиране и стабилната политика. Явно нещо им пречи на старозагорци, но не съм в кухнята на тима, за да знам какво е то. “Берое” трябва и може да се бори за титлата, но за съжаление не винаги в тима правят нещата така, че да се получат. Мисля, че ръководството трябва да излезе публично и да декларира каква точно е целта и да я преследват. Това при тях не се случва и е така от години, а аз лично го приемам като бягане от отговорност. Те казват само: “Играем мач за мач”, а според мен би трябвало да заявят: Имаме отбор за това и ще се борим за това. Това не значи, че щом са обявили някаква цел, тя непременно ще бъде постигната. Но трябва да има цел, не може без това, тъй като е вид мотивация и на футболистите. В даден момент се получава така, че ако нещата се случат, от клуба ще кажат: “Ние сме много добри”, а ако не се получат: “Толкова са ни силите.”
Според мен при новото класиране “Берое” има по-големи шансове за местата, даващи право на участие в евротурнирите, тъй като се отнемат доста точки на “Левски” и дистанцията се скъси много. Мисля, че и старозагорци имат по-добри футболисти от “сините” с оглед на представянето през първия полусезон.
Това, че “зелените” до момента са подписали само с един нов футболист, не е нещо чак толкова фатално. Не е фатално и дали отборът ще проведе част от зимната си подготовка в България, в Гърция или в Турция. Важно е как ще работят, какво искат треньорите от тази подготовка и дали знаят как да я проведат по възможно най-правилния начин. Ще изиграят и няколко мача в Турция, което е добре като опция, за да може ръководството на “Берое” да види футболистите в игрова обстановка срещу стойностни противници.
За мен старозагорци могат повече и трябва да си поставят по-високи цели. Откакто “Берое” е отбор в “А” група, никога не е бил с такива финансови възможности. В сферата на догадките всички, които обичаме тима, се надяваме 2016 да бъде годината на “Берое”. Но основно за мен по-важното е как се работи, как се конструира съставът, защото има възможност, но не винаги един отбор, който има добри футболисти, постига определени цели. Има и други фактори. Имаме уникална публика, добри налични състезатели и е въпрос на спортно-техническото ръководство да си направи организацията. С риск да се повторя, много е важно да не се играе мач за мач, да не се работи на парче, а да се преследва нещо.
Не считам, че с оглед на възможността да играят в Европа чрез турнира за Купата на България ще има подценяване на представянето в “А” група. Мисля, че един балансиран отбор в нашето първенство, в което има доста слаби тимове, без никакъв проблем може да играе добре и в първенството, и в турнира за националния трофей. А за купата кои останаха? Един “Литекс”, който го тресат проблеми и го изхвърлиха от “А” група, една “Монтана” и един ЦСКА, който, ако трябва да си говорим честно, не разполага с играчи, които са на нивото на добрите отбори в елита. Може за “В” група да са много добри, но не за “А” група. С оглед на конкуренцията “Берое” е фаворитът за Купата на България, разбира се, и с оглед на футболистите, които остават в клуба.
А относно изхвърлянето на “Литекс” от “А” група мисля, че след като има правила, те трябва да се спазват. Все пак можеше да се направи компромис в името на футбола. Вярно е, че “оранжевите” са си виновни, тъй като Стойчо Стоилов трябва да знае правилата, преди да направи нещо. Щом го е направил, той носи отговорност за това. Но съм на мнение, че футболът у нас страда от това, тъй като в елита останаха много малко отбори, които имат възможности.

ВАСИЛ ДРАГОЛОВ, легенда на Берое

коментар

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *


За нас

7DniFutbol.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniVoleibol.bg, 7DniSki.bg, 7DniCSKA.bg, 7DniBansko.bg , 7DniSofia.bg, 7DniPlovdiv.bg, 7DniVarna.bg и 7DniBurgas.bg.


КОНТАКТИ