Само в 7DniFutbol.bg

Никола Спасов имал проблеми от първия си ден в Казахстан – скочи на регламента за класиране в Първа лига

7 Dni Futbol05.07.2018950
никола спасов

Новият наставник на Царско село Никола Спасов заяви, че се чувства добре от завръщането си в тима. Старши треньорът бе начело на отбора от София до началото на годината, но след това пое казахстанския Къйзъл-Жар. Специалистът е на мнение, че миналият сезон, когато малко не достигна Царско село да се изкачи в елита, трябва да се забрави и да се гледа напред.

“Аз се чувствам добре тук. Обстановката ми е позната – нищо ново за мен. Всичко е нормално. Истината е, че футболистите са различни – има доста нови, така че и отборът на практика ще бъде нов. Не мога да правя анализ на това, което се е случило след моето заминаване. Това са нещата от играта – не ни достигнаха две точки. Трябва да се забрави всичко и да гледаме напред. Целта е да направим всичко възможно да влезем в елита сега”, каза Спасов.

Специалистът е на мнение, че конкуренцията във Втора лига ще бъде много сериозна и битката за влизане в Първа лига ще е жестока.

“Определено ще има по-силни отбори тази година. И миналата година беше турдно. Вярно е, че имаше малко по-малко претенденти, но фактът, че имаше четири отбора, които до последно се бореха за едно място, говори само по себе си. Целта и тази година отново е много трудна. Според мен регламентът е малко недомислен, тъй като 16 отбора на практика се борим за едно място, което малко обезсмисля труда на момчетата”.

Спасов е на мнение, че не трябва да се правят трагедии от напускането на голмайстора на Втора лига за миналия сезон – Светослав Диков, който премина в ЦСКА 1948.

“Диков имаше уговорка да не остане в отбора. Всеки може без всеки, няма да правим трагедии от неговото напукане. Ние имаме добри футболисти и не се притеснявам за негов заместник. Все още не е завършена селекцията ни. Довоен съм от тези, които са тук в момента. Имаме нужда от нападатели и може би още един защитник”, обясни Спасов.

Наставникът се върна и към престоя си в Къйзъл-Жар, където не е имал пълната подкрепа на президента, което е затруднило работата.

“В Казахстан не се получиха нещата. Доволен съм, че отидох там, но не случих на ръководство. Още от началото имахме разминаване с президента на клуба, така че ми беше трудно да си завърша договора”, завърши специалистът.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *


За нас

7DniFutbol.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniVoleibol.bg, 7DniSki.bg, 7DniCSKA.bg, 7DniBansko.bg , 7DniSofia.bg, 7DniPlovdiv.bg, 7DniVarna.bg и 7DniBurgas.bg.


КОНТАКТИ