Само в 7DniFutbol.bg

Бивш играч на ЦСКА предупреди шефовете на “Армията”: Каранга ще ви извърти номер в края на август

7 Dni Futbol04.07.20182030
каранга левски цска

Бившият български национал Тиаго Силва, който игра за Литекс и ЦСКА, в момента е строителен предприемач в Бело Оризонте. Силва е екснационал и на Бразилия, като е в отбора за младежкото световно през 1999 година заедно с Роналдиньо.

Тиаго, как е положението в Бразилия?
– Много тежко. Мачовете са през деня и никой не иска да работи. В Северна Бразилия само мислят за футбол и карнавал. Никой не работи, само търсят пачанга.

Кой ще стане световен шампион?
– Това е трудно да се предположи. Зависи от две неща. Ако бием Белгия, ставаме световни шампиони. Просто с всеки изминат мач настроението в отбора се подобрява. Но могат да ни схрускат и като кебапче. Защото Мексико е един бос технически и тактически отбор. Белгийците имаха проблеми с японците, но само защото ги бяха подценили. Повече едва ли ще се случи подобно нещо. Ако Марсело остане на пейката, имаме по-големи шансове. Тук го имат за Роберто Карлуш, ама не е. В онзи, силният отбор на Реал преди една-две години и аз щях да играя. 6 месеца тренировки ми трябват и ще съм готов. Видя се, че Фелипе е доста по-добре от него. Проблемът ни е лидерът. Неймар през 5 секунди е по дупе на терена. Другите не стават. Освен него няма кой да поведе отбора.

Познаваш ли някой от сегашния отбор?
– Малко. Най-близък ми е треньорът Тите. Той е човекът, който за първи път ме пусна в мъжки отбор. В Жувентуде, беше 1997 година. Имам голямо уважение и респект към него. И работата му се вижда на терена. Вратарят може спокойно да излезе в отпуск.

Някой друг отбор хареса ли ти?
– Уругвай е най-стабилният отбор на световното. Но ако Кавани не се оправи, това ще бъде фатално за тях. Иначе като отбор нямат равен до момента. Имат всичко – тактика, техника, дисциплина. Но Кавани е прекалено важен за тях. Ако се възстанови ще е голям плюс за Уругвай.

А Хърватия?
– Хърватите са много симпатичен отбор, който обаче малко прилича на бразилския. Видяхте какви мъки бяха срещу Дания. Когато противникът се подреди правилно и нямат шансове.

Защо си тръгнаха Меси и Кристиано Роналдо?
– Преди четири години казах, че на Неймар ще се счупи гръбнакът да влачи целия отбор на гърба си. Сега се получи същото. Сам можеш до един етап, след това някой трябва да ти помогне.

Следиш ли българското първенство?
– Когато мога. Знам, че ЦСКА не успя да стигне Лудогорец. И трудно ще бъде. Много дръпнаха напред. Учуди ме Каранга. В Бразилия не вкарваше толкова много, колкото в България. Но няма да се задържи дълго. Познавам мениджъра му, който налива доста пари в Коринтианс. Ще иска да го пласира някъде за повече пари. Под 50 000 евро заплата се смята, че няма защо да стои. В края на август ще извърти някой номер.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *


За нас

7DniFutbol.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniVoleibol.bg, 7DniSki.bg, 7DniCSKA.bg, 7DniBansko.bg , 7DniSofia.bg, 7DniPlovdiv.bg, 7DniVarna.bg и 7DniBurgas.bg.


КОНТАКТИ