Само в 7DniFutbol.bg

Бомба в 7DF: „Трейс” иска „Армията”, гони ЦСКА

7 Dni Futbol02.01.2015121

Лъсна причината, поради която старозагорските предприемачи от „Трейс” се наместиха в ЦСКА! „Червените” отново са заложник на интереси, които нямат нищо общо с футбола, научи 7DniFutbol.bg!

Баща и син Михайлови, които държат „Трейс груп” в ръцете си, са имали в края на миналата година поредица от срещи с министри, включително и със спортния такъв. Мечтата им е да сложат ръка на „Армията”, като изгонят от там ЦСКА. И после го пуснат като…наемател!

Хората от „Трейс” искат да се възползват от временните проблеми на „армейския” клуб и да получат стадиона в Борисовата градина. Намеренията им са да изградят напълно ново съоражение за над 30 милиона лева. За целта са имали и няколко срещи със столичния кмет Фандъкова. То ще бъде в огромната си част бизнес-център на пъпа на столицата, а на ЦСКА ще бъде предложено да плаща колосален наем, за да играе там. От “Трейс” се надяват да пробият през премиера Борисов. При предишното му управление те получиха доста държавни поръчки, включително и за магистралата край Стара Загора.

Слава Богу, спортният министър Красен Кралев засега се опитва да стопира подобно развитие на нещата, защото това ще означава и край за ЦСКА. Бившият лекоатлет обаче е притиснат до стената и от Александър Томов. Лупи отказва да изпълнява инвестиционния си план по „Армията”, поради което може да бъде развален контракта между него и спортното ведомство.

Дори в последните часове на миналата година Кралев е правил ходове, които да помогнат на ЦСКА да остане да играе на „Армията”. Засега Трейс груп” е пасивиран, но пък проблем се явява дълга на клуба към старозагорската групировка, която на всичкото отгоре е акционер в ЦСКА. Става дума за над 300 000 лева борч, необслужван от Александър Томов.

 

коментар

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *