Само в 7DniFutbol.bg

Ел Маестро е майстор в опазването на сухи мрежи

7 Dni Futbol11.06.20186211
Нестор Ел Маестро, ЦСКА

Нестор Ел Маестро бе назначен в ЦСКА с претенцията отборът да мине на друго ниво спрямо това, кое­то бе при пред­шественика си Стамен Белчев. Ексцентричният сърбин изглежда не по-малка аван­тюра с единствения си сезон в ка­риерата като стар­ши треньор, в сравнение с хасковлията, който имаше минимален стаж в елита, пре­ди да дойде на „Армията”. Дали обаче ре­зултатите от шам­пионския сезон на Спартак Търнава впечатляват пове­че отколкото пос­тиженията на Ста­мен Белчев при второто място на „червените”.

Ел Маестро има два мача повече през сезона от Белчев, като в 38-те срещи влизат 22 от редовния се­зон, 10 в шампи­онската група и 6 за купата на Сло­вакия. Стамен оп­ределено е с по-добър коефици­ент, заработвайки по 2,17 точки средно на мач, до­като при Нестор показателят е 2,03. Хасковлията е тотален хегемон с допуснати едва 4 поражения в 36 срещи. Ел Маест­ро е с цели девет.

Спартак Търнава изостава решител­но и в резултат­ността със средно 1,55 отбелязани гола на мач, а от своя страна „чер­вените” на Белчев стигат до впечат­ляващите 2,24. Ел Маестро вече обя­ви, че силната за­щита и победите с 1:0 влизат в осно­вите на неговата идеология. Отбо­рът му допуска средно по 0,89 го­ла на среща, но дори и тук „ар­мейската” защита е по-корава с 0,83. Нестор и статис­тически, а не само литературно, е прав за победите с 1:0, защото това е най-честият му успех – 8 случая от 24 победи. За­писал е 2:0 шест пъти, а един път по-малко – 2:1. С 3 или повече пъти тимът му е побеж­давал едва в пет случая.

Сухите мрежи са единственият показател, в който има предимство пред Белчев. От­борът му не до­пуска гол в 19 срещи през сезона или точно в 50%, а при хасковлията те са 15 или 41%. „Червените” оба­че натрупаха осем мача с допуснати голове преди нас­тавникът да бъде изгонен.

И двамата треньори определено имат проблеми, когато стане дума за финален спринт и мачове от шам­пионския плейоф в първенството. Стамен записа ед­ва две победи в шестте срещи преди да бъде уволнен. При етническия сърбин успехите са 4 от 10 мача, но тук влиза и тежко по­ражение с 0:6 от Жилина.

При двамата има баланс по от­ношение на дома­кинства и гостува­ния. Ел Маестро има на 13 победи, 2 ремита и 4 загу­би на своя земя, а на чужд терен по­казателите му са -11-3-5. Стамен Белчев може да се похвали с 13-4-2 като домакин и 10-5-2 като гост.

“Меридиан мач”

коментар

  • Тодор

    11.06.2018 at 13:49

    Като сте тръгнали да ги сравнявате няма да е зле да вземете под предвид,това че единият е треньор на топ отбор в страната си с амбиции да става шампион,а другият е треньор на средняк без каквито и да било амбиции за шампион!Тъй че това сравнение не може да даде реална основа за това кой е по-добрият специалист,но реално погледнато Ел Маестро има доста повече знания от Белчев,който не знам дали въобще е напускал БГ за да се учи на треньорство,а сърбинът се е учил в най-добрите страни на континента на занаят!Айде сега сравнете и това!!!

    Reply

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *


За нас

7DniFutbol.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniVoleibol.bg, 7DniSki.bg, 7DniCSKA.bg, 7DniBansko.bg , 7DniSofia.bg, 7DniPlovdiv.bg, 7DniVarna.bg и 7DniBurgas.bg.


КОНТАКТИ