Само в 7DniFutbol.bg

Херо пред завръщане в Казахстан! Треньорът напуснал Лудогорец заради готвено уволнение на помощниците му

7 Dni Futbol11.06.20183590
Ботев-Лудогорец08

Доскорошният треньор на Лудогорец Димитър Дими­тров може да се завърне в Ка­захстан, разбра “Тема Спорт”. Интерес към него проявява един от водещите отбори в страната. Според запознати Херо дори вече е водил разго­вори с ръководството на въ­просния клуб. Димитров е без работа от 6 юни насам, след като сам реши да напусне Лу­догорец. Бургазлията не бе съ­гласен да му бъде поставена “шапка” след назначението на новия главен мениджър Пауло Аутуори, който пое цялата спортно-техническа власт. На Херо е било предложено да остане треньор, но помощни­ците му Георги Чиликов и Петър Колев са щели да бъдат освободени въпреки това. След като е разбрал готвени­те промени, Димитров ведна­га е изразил желание да напусне клуба и след разговори с ръко­водството раздялата с треньора бе обявена в сряда. Поне засега Аутуори ще изпълнява функциите на наставник, а в неговия щаб попадна сънарод­никът му Бруно Пивети, как­то и доскорошният селекцио­нер на младежите Тони Здра­вков.

Що се отнася до Димитров, интерес към него не липсва и почивката му едва ли ще трае дълго. Самият Херо признава пред медиите в Казахстан, че един от вариантите му е от­ново да работи в местен от­бор. В кратък разговор за sports.kz шампионът с 3 раз­лични родни клуба (Литекс, Левски и Лудогорец) коменти­ра: “Вече не работя в Лудого­рец, защото имаше фундамен­тални разминавания между нас. Напуснах по свое желание”. На въпрос дали завръщане в Ка­захстан е възможно, Дими­тров отговаря: “Разбира се, че е възможно”. А попитан дали има конкретен вариант в пър­венството, Херо е лаконичен: “Засега не искам да коментирам”. Така Димитров намеква, че възможността да се завър­не в Казахстан е съвсем реал­на.

59-годишният бургазлия ра­боти две години в Иртиш Павлодар – от 2015 до 2017 г. Той дори бе обявен за почетен гражданин на Павлодар. През миналото лято елиминира Ду­нав от Лига Европа, а малко след това – в средата на ав­густ, пое Лудогорец. Херо на­прави тима шампион за 7-и по­реден път, а го изведе и до елиминационната фаза на ЛЕ. Разградчани обаче отпаднаха на 1/16-финалите от Милан. В първенството под ръковод­ството на Димитров пък от­борът изравни рекорда на Лев­ски от 14 поредни победи.

За работа в Казахстан се ос­лушва и друг роден треньор -Стамен Белчев, който доско­ро беше начело на ЦСКА. Той е близък приятел със Станимир Стоилов и не е изключено да започне в местен клуб след препоръки на Мъри.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *


За нас

7DniFutbol.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniVoleibol.bg, 7DniSki.bg, 7DniCSKA.bg, 7DniBansko.bg , 7DniSofia.bg, 7DniPlovdiv.bg, 7DniVarna.bg и 7DniBurgas.bg.


КОНТАКТИ